SEGRE

ESNOTICIA

Els hositals Arnau i Santa Maria de Lleida operen de nou després de l''aturada' per la Covid

Lleida ciutat registra una dràstica baixada de gairebé mil punts del risc de rebrot en un mes || Hi ha quatre ingressats menys i disminueixen els nous casos

Salut detecta 140 nous positius a la regió sanitària de Lleida en l'últim balanç

Salut detecta 140 nous positius a la regió sanitària de Lleida en l'últim balançACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria han reprès aquesta setmana l’activitat quirúrgica amb hospitalització i la realització de proves diagnòstiques no urgents després de l’aturada d’aquest estiu per la segona onada de Covid-19 a Ponent. Malgrat tot, el gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida, Ramon Sentís, va assenyalar que cal fer-ho amb “prudència”.

“El pic d’hospitalitzats per Covid va arribar a finals de juliol, però encara hi ha un nombre elevat d’ingressos, que no aconseguim que baixin del centenar”, va destacar, i ho va atribuir als diferents rebrots que sorgeixen al territori. Ahir hi havia 115 persones ingressades per coronavirus a la regió sanitària de Lleida, quatre menys que el dia anterior, de les quals 44 són a l’Arnau, 13 a l’UCI; deu al Santa Maria, sis a l’UCI; 47 a les clíniques privades, i 14 a l’Hotel Nastasi.

El risc de rebrot a Lleida és de 220, mentre que a Balaguer és de 639 i a Mollerussa, de 606

“A l’Arnau ja tenim vuit quiròfans oberts [dos dels quals es reserven per a pacients amb Covid] i l’objectiu és que en la pròximes setmanes siguin dotze, però s’ha de tenir en compte que encara hi ha personal de vacances, dos plantes per a ingressos de Covid i les obres de remodelació d’una part de la sisena planta per habilitar més llits per a crítics, que acabaran a finals d’octubre”, va assenyalar Sentís, que va dir que en cas que tornin a augmentar els ingressos per coronavirus, caldrà “reduir” l’activitat.

Entre les operacions que s’han reprogramat entre els dos hospitals hi ha neoplàsies, de traumatologia, per a pròtesi, d’urologia, ginecologia i de cirurgia toràcica i abdominal. Respecte a les proves, es reprenen les digestives (endoscòpies i colonoscòpies) i de pneumologia, així com les de detecció del càncer, que no s’han paralitzat, igual que les operacions.

Sentís va subratllar que el fet que durant el maig i el juny “l’activitat fos del cent per cent ens ha permès que no empitjori la llista d’espera i tenim la més baixa de tots els hospitals de l’ICS”.

Respecte a la situació de la pandèmia a Lleida ciutat, s’ha experimentat una millora destacable respecte a altres municipis i capitals de comarca.

Després que a mitjans de juliol el risc de rebrot se situés en els 1.195 punts, actualment és de 220,77. A Balaguer és de 639 i a Mollerussa, de 606. A més, des de principis d’agost s’han detectat un 37 per cent menys de nous casos a la capital del Segrià, i s’ha passat dels 228 als 143.

D’altra banda, Salut va confirmar vuitanta-cinc infectats més a la província (menys que el dia anterior), dotze dels quals al Pirineu (n’acumula 684), on n’hi ha vuit d’ingressats i continua augmentant el risc de rebrot amb 201,82 punts. Al pla hi ha 9.972 casos després de sumar-ne 73 més i l’índex de rebrot és de 268,42.

tracking