SEGRE

ESNOTICIA

Balaguer detecta contagis en un 14% dels veïns sotmesos a cribratge i prendrà mesures

Cinquanta positius després dels tests massius a la localitat, que afecten sobretot una empresa || La Seu porta a terme proves a tota la població fins demà i mostrejos a Alcarràs i Son, a Alt Àneu

La unitat mòbil instal·lada a Alcarràs va efectuar 380 PCR i 64 tests serològics.

La unitat mòbil instal·lada a Alcarràs va efectuar 380 PCR i 64 tests serològics.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena dels veïns que es van sotmetre la setmana passada a un cribratge massiu a Balaguer ha donat positiu per Covid-19, la qual cosa representa un 14 per cent del total de tests que s’han dut a terme (368). L’evolució del risc de rebrot a la capital de la Noguera va portar a plantejar PCR massius la població. L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va dir ahir a Ràdio Balaguer que la xifra (14%) és elevada, però és molt dispar segons el centre on es van practicar les proves. Per exemple, a l’ajuntament es van efectuar 108 tests i només hi va haver 5 positius, dels quals 3 no estaven treballant. En canvi, una de les empreses en què es va fer cribratge (es preveia practicar-ne en companyies fructícoles i escorxadors) concentra bona part dels positius i ara treballaran per aturar la propagació. Va afegir que les dades d’incidència són inferiors al 5% d’asimptomàtics.

El 14% de la capital de la Noguera s’atansa al 15% de positius a la Seu d’Urgell després del cribratge de la setmana passada, amb 234 proves a persones amb símptomes, contactes de positius i treballadors de la restauració (i no només de l’hostaleria com va informar ahir per error aquest diari). Les proves van seguir ahir i es prolongaran fins demà. Els veïns van aplaudir la iniciativa per evitar la propagació i van destacar la bona organització del cribratge. Ahir hi havia a la Seu 82 casos positius, 12 més que en les vint-i-quatre hores anteriors i amb dos nous ingressos hospitalaris. Segons l’ajuntament, a l’ABS de la Seu l’índex de rebrot es va situar en 793 i el risc de rebrot a la Seu, en 627.92, segons Salut. A Alcarràs, una unitat mòbil va efectuar 380 PCR i 64 tests serològics. La directora de l’ABS d’Alcarràs, Núria Campa, va indicar que es va seleccionar 25 persones vinculades a empreses hortofructícoles, familiars que treballen al camp, residències, comerços i locals, encara que la prova també es va obrir a tots els que volguessin fer-se-la amb edats d’entre 12 i 40 anys. A Son (Alt Àneu) es van practicar uns vint tests al detectar diversos casos després d’un dinar.

tracking