SEGRE

L'Estat acorda mascareta obligatòria des dels 6 anys i presencialitat fins a segon d'ESO

Celaá anuncia un "pacte total" amb les comunitats per coordinar les mesures de la 'tornada a l’escola'

Una classe de Batxillerat, els dies en què els centres van poder reobrir al juny.

Una classe de Batxillerat, els dies en què els centres van poder reobrir al juny.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha anunciat aquest dijous 27 d’agost un "acord total" amb les comunitats autònomes per coordinar les mesures de la 'tornada a l’escola', durant la roda de premsa posterior a la Conferencia Sectorial Conjunta que ha celebrat conjuntament amb els ministres de sanitat, Salvador Illa, i Política Territorial, Carolina Darias, amb els consellers del ram.

"Ens permet actualitzar el marc comú de cogovernança que generi confiança en la societat en el seu conjunt, busquem tranquil·litat", ha afegit la minstra, que ha assenyalat que s’han pactat 29 mesures i cinc recomendaciónes i ha destacat la "prevenció, higiene i promoció de la salut" per a una tornada a les aules segura".

Segons ha recalcat, s’ha acordat una activitat lectiva presencial per a tots els nivells i etapes del sistema, prioritzan-la per als més petits fins 2n curs d’ESO. Asimisimo, els centres es mantindran oberts durant tot el curs escolar, amb el servei menjador i el servei de suport a menors amb necessitats especials i en situació de vulnerabilitat. Igualment, tots els centres designaran un responsable per al COVID-19, que haurà d’estar familiaritzat amb tots els documents del coronavirus. Juntament amb això, l’ús de la màscara serà obligatòria a partir dels 6 anys amb independència de la distància de seguretat. Hi haurà grups estables fins a segon de Primària.

A més, el rentat de mans haurà de produir-se cinc vegades al dia i haurà de mantenir-se informades les famílies i donar formació als professionals. Celaá ha destacat la importància de la ventilació i neteja i desinfecció de les instal·lacions, mantenint amb distància els serveis de menjador i transport escolar.

Celaá també ha defensat el treball realitzat fins el moment, en una setmana en què el seu soci de Govern, Unidas Podemos, ha criticat la seua "falta de lideratge". Així, ha destacat que s’han celebrat cinc conferències sectorials, i ha definida la sisena, aquesta última com una "novetat" al país per ser conjunta per donar un servei a la societat.

"L’objectiu és doble, donar el grau de presencialitat més gran a Infantil, Primària i part de Secundaria i aconseguir una tornada segura, saludable i sostenible per a tota la comnidad educativa, ha assegurat. Estem treballant per a garantizar la continuïtat de la formació i hem treballat conjuntament i coordinadament respectant la distribució competencial. En això xifrem la cogovernança. Hi ha molt treball fet perquè el nostre objectiu és garantir el dret dels menors a l’educació en un entorn segur".

tracking