SEGRE

COMERÇ INICIATIVES

Mercat de les Rebaixes sota mínims

Hi participen vint-i-nou comerciants, la meitat que a l'edició de l'estiu passat, com a conseqüència de la Covid || La primera jornada se salda amb vendes irregulars malgrat les grans ofertes

Clients ahir al Mercat de les Rebaixes de l’Eix Comercial.

Clients ahir al Mercat de les Rebaixes de l’Eix Comercial.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants de l’Eix van celebrar ahir la primera jornada del Mercat de les Rebaixes, que es prolongarà avui i demà, amb totes les mesures de protecció contra el coronavirus. El cert és que és un mercat sota mínims, ja que en aquesta edició participen al voltant de la meitat que a la de l’estiu passat, però l’objectiu és contribuir a recuperar una mica de normalitat i liquidar part dels estocs que acumulen a les botigues, com a conseqüència del confinament que els va obligar a tancar els negocis.

Molts dels llocs publicitaven “tot a 10 euros” o a 20, així com ofertes de 3x2 o altres descomptes agressius, amb l’objectiu d’atreure els clients. La majoria dels comerços són de roba i complements, però també n’hi ha d’equipament per a la llar o d’articles per a mascotes. Tots tenen a disposició dels clients gel hidroalcohòlic, amb el qual han de rentar-se les mans abans de tocar el gènere.

Els clients s’han de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic abans de tocar el gènere

El president de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix, Llorenç González, va explicar que finalment participen en el mercat 29 comerciants, que han instal·lat 39 parades en total. En l’edició de l’agost passat van ser unes seixanta. González va detallar que a més de comerços de l’Eix, també hi assisteixen establiments de Cappont i la Bordeta, així com de Mollerussa i dos representants del Mercat de l’Hort (un ven coques i altres dolços i l’altre, formatges).

“Durant el matí s’ha anat venent, sense llançar coets, i a la tarda hi havia bastanta gent passejant i mirant, però amb vendes irregulars”, va indicar González.

Durant el confinament inicial, les botigues van haver de tancar i van perdre per complet la temporada de primavera. Després van poder obrir amb restriccions i mesures de seguretat, que es van endurir de nou amb la segona onada del virus, situació que ha comportat grans pèrdues econòmiques i el tancament d’alguns establiments. De fet, les responsables d’un dels establiments amb parada al Mercat de les Rebaixes van reconèixer que estan valorant abaixar la persiana i van apuntar que per ara se sostenen bàsicament gràcies a les vendes per internet. Altres comerciants consultades van coincidir a qualificar de “desastre” la situació econòmica generada pel coronavirus i veuen impossible remuntar les vendes en el que queda d’any.

Alguns comerços de l’Eix Comercial que no han instal·lat parada al carrer anunciaven als aparadors “preus de mercat” a l’interior dels establiments. Altres locals publiciten grans descomptes, de fins al 70 per cent, així com segones o fins i tot terceres rebaixes o bé “últims preus”.

tracking