SEGRE

ESNOTICIA

Permís retribuït o baixa laboral per a pares amb fills en quarantena

El Govern central estudia aquestes dos fórmules i vol mascareta obligatòria per a alumnes a partir dels sis anys || La Generalitat exigeix aplicar la primera opció

En la reobertura parcial dels centres al juny es prenia la temperatura dels alumnes a l’entrar.

En la reobertura parcial dels centres al juny es prenia la temperatura dels alumnes a l’entrar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, va anunciar ahir que estudien ajuts per als pares que s’hagin de quedar a casa per cuidar fills amb Covid o en quarantena, tal com reclama la Generalitat, a través d’un permís retribuït o una baixa per malaltia. Aquestes fórmules es debatran avui a la reunió prevista entre els ministeris d’Educació i Sanitat i les comunitats autònomes per concretar l’inici del curs.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va celebrar que el Govern central estudiï aquesta ajuda, tot i que va lamentar que arribi “una mica tard” i va reclamar que no s’articuli sota un format de baixa laboral perquè expedir-les suposaria una “càrrega” extra per a l’Atenció Primària. Vergés va considerar que un permís de conciliació és “imprescindible” per ajudar les famílies a complir les quarantenes i que tinguin seguretat jurídica. Va afirmar que és necessari que totes les administracions posin de la seua part i despleguin les seues competències per contribuir a tallar les cadenes de transmissió del virus.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va insistir a sol·licitar que l’Estat no tingui la “temptació” de solucionar la problemàtica amb una baixa laboral i va subratllar que els facultatius no han d’estar per tramitar actes administratius. Argimon va demanar a l’Executiu central que arbitri una fórmula per a totes les comunitats autònomes, va recordar que la Generalitat ha demanat en nombroses ocasions aquest permís i va alertar que vivim una crisi sanitària, però que també ho serà econòmica i social.

Una altra mesura que s’ha de consensuar a la reunió d’avui és l’ús de la mascareta a les aules. Celaá aposta per imposar-la a partir dels sis anys i per prendre la temperatura a l’entrada al centre i a les classes. A Catalunya serà obligatòria a partir dels dotze anys i dels sis només en zones en les quals la situació epidemiològica ho requereixi. La ministra va dir també que “la presencialitat és el concepte general sense excloure’n altres per a Infantil i Primària i fins als catorze anys aproximadament”. Així mateix, creu que existeix una “alarma excessiva” sobre la tornada al col·legi, mentre que l’oposició i els sindicats de docents i d’estudiants critiquen la manera d’iniciar el curs 2020-21.

tracking