SEGRE

El Govern limita al 50% l'aforament de les terrasses a Lleida i sis municipis del Baix Segre

La Federació d'Hostaleria i l'alcalde Miquel Pueyo critiquen la mesura

Els locals hostalers de Lleida, sense canvis - Els bars i restaurants de Lleida continuaran amb les mateixes condicions que ara, un aforament del 50% a l’interior i a la terrassa, separació de dos metres entre taules. En canvi, la Generalitat va ...

Els locals hostalers de Lleida, sense canvis - Els bars i restaurants de Lleida continuaran amb les mateixes condicions que ara, un aforament del 50% a l’interior i a la terrassa, separació de dos metres entre taules. En canvi, la Generalitat va ...AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha publicat aquest divendres una resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) amb què prorroga mesures restrictives per als propers 15 dies a Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre davant de la situació epidemiològica derivada de la pandèmia de coronavirus. Així, manté la prohibició de les reunions de més de 10 persones en l’àmbit públic i privat, la limitació de l’aforament d’actes religiosos al 33% i la limitació del 50% en l'interior de bars i restaurants. No obstant, en aquesta resolució, el Govern incorpora la limitació del 50% també en l'aforament de les terrasses, que fins ara podien obrir en la seua totalitat mantenint la distància de seguretat entre les taules.

Des de la Federació d'Hostaleria de Lleida s'han mostrat "sorpresos i indignats" per la publicació de la resolució sense que els establiments hagin estat informats per les autoritats i lamenten que el sector en aquestes poblacions "se sent castigat de nou".

De la seua banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assegurat que no comparteix la decisió de limitar l'aforament de les terrasses, "però l'assumirem", ha assegurat. "La lleialtat dels alcaldes és amb el Govern i les seues decisions, però també amb les preocupacions i necessitats de la ciutadania", ha dit Pueyo. L'alcalde ha defensat que l'hostaleria genera un "espai segur" amb les garanties de distància, mascareta i supervisió de policia local i propietaris dels establiments. "Si limitem aquests espais podem estar empenyent a la població a un tipus d'oci clandestí. És una situació que durarà mesos o un any, s'ha d'escoltar l'estat d'ànim de la ciutadania", ha afirmat Pueyo.

DOCUMENT | La nova resolució publicada al DOGC

La resolució afegeix que activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives i esportives –com a cinemes, teatres i piscines, entre d’altres– estan subjectes als respectius plans sectorials aprovats en el marc del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) i són limitades al 50% d’aforament. Seguiran obertes les biblioteques i els museus, així com els 'casals' d’estiu i els campaments, que també hauran de seguir els plans sectorials del Procicat.

El Govern recomana a la ciutadania d’aquests municipis sortir només per treballar; anar a centres de salut; tenir cura de persones grans, nens, discapacitats i dependents; per comprar productes bàsics; per comprar en establiments amb cita prèvia. També per acudir a entitats financeres, realitzar accions judicials o notarials, exàmens i mudances; realitzar activitats culturals, esportives i de lleure amb el nucli de convivència habitual; anar a horts familiars d’autoconsum; i per causes de força major.

tracking