SEGRE

ESNOTICIA

Els tests PCR a Balàfia, avui de 16.00 a 20.00 i està previst seguir dilluns

Al centre cívic i a veïns de 18 a 40 anys

Ahir ja es va instal·lar la senyalització perquè els cotxes no aparquin al costat del centre cívic de Balàfia.

Ahir ja es va instal·lar la senyalització perquè els cotxes no aparquin al costat del centre cívic de Balàfia.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut inicia avui entre les 16.00 i les 20.00 hores les proves PCR massives als veïns de Balàfia al centre cívic per detectar infectats de coronavirus que són asimptomàtics. Es faran a persones d’entre 18 i 40 anys, encara que no es descarta fer-les també a nens. Segons van informar fonts de Salut, encara s’està preparant l’operatiu, però està previst que dissabte no es realitzin proves i que continuïn dilluns.

Una vegada finalitzat el cribratge als veïns de Balàfia, es faran també als de Pardinyes i Secà, ja que aquests tres barris tenen el mateix Centre d’Atenció Primària (CAP) de referència i és on s’han detectat més casos en l’última setmana entre els ambulatoris de la ciutat, amb 41 contagis.

Les proves s’estendran als veïns de Pardinyes, Secà, Centre Històric, Noguerola i Mariola

El cribratge seguirà amb els veïns del CAP Centre Històric-Rambla Ferran, on s’han registrat trenta-nou casos en els últims set dies, segurament al centre cívic de l’Ereta. Més endavant serà el torn de la Mariola, dels veïns que van al CAP Primer de Maig, que ha detectat vint-i-cinc casos en l’última setmana.

Està previst que tot l’operatiu acabi el 7 de setembre. Per avisar la ciutadania, es farà una crida a través dels mitjans de comunicació, es penjaran cartells als barris i els CAP també s’hi implicaran.

Per la seua banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va anunciar que tots els cribratges massius passaran a fer-se en escoles a partir del començament del curs escolar. Salut i Educació estan treballant en un marc en què es faran proves als pares, tutors, equip docent, personal d’administració i serveis i altres treballadors de les escoles.

tracking