SEGRE

ESNOTICIA

Mascareta obligatòria a partir dels sis anys als col·legis si hi ha risc de rebrot

Argimon afirma que l'hauran de portar perquè és elevat a la majoria de Catalunya

Joves ahir amb mascareta a la ciutat de Lleida.

Joves ahir amb mascareta a la ciutat de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya es va reafirmar ahir en l'obligatorietat de la mascareta per als alumnes a partir de 12 anys i des dels 6 només si la situació epidemiològica ho requereix. No obstant, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va afirmar que la portaran perquè “desafortunadament” el risc és elevat a la majoria de Catalunya.

El Govern central va anunciar ahir un acord amb totes les comunitats autònomes –excepte el País Basc, que es va abstenir– perquè tots els alumnes a partir dels sis anys portin mascareta als col·legis el curs vinent, que comença el 14 de setembre. Hores després, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va matisar que a Catalunya serà obligatòria per als més grans de dotze anys i a partir de sis només si la situació epidemiològica ho requereix, com va avançar el conseller d’Educació, Josep Bargalló. No obstant, va apuntar que, “desafortunadament, com que a la majoria del territori la situació epidemiològica està en roig, portaran màscara a partir dels sis anys”. “Hem retrocedit tres setmanes i hem de fer un esforç per abaixar la corba”, va subratllar (més informació a la pàgina 7).

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, va detallar que a la conferència sectorial van pactar 29 mesures i cinc recomanacions per a una tornada a les aules segura, entre les quals destaquen el rentat de mans un mínim de cinc vegades al dia, la ventilació freqüent i que cada comunitat decidirà si la presa de temperatura es fa als centres o a casa. Es va acordar que les classes seran presencials en totes les etapes, sobretot fins a segon d’ESO. Els centres es mantindran oberts durant tot el curs, amb el servei de menjador i de suport a alumnes amb necessitats especials i en situació de vulnerabilitat, i només es tancaran si els brots es descontrolen.

La Generalitat anuncia mecanismes contra l’absentisme i l’Estat, un informe jurídic

Davant la por d’alguns pares pel risc de contagi que els fa plantejar-se no portar els fills al col·legi, Celaá va recordar que “l’educació és un dret fonamental” i va remarcar que “s’ha d’anar a classe”. Va anunciar que han encarregat un informe jurídic per analitzar l’absentisme i va dir que n’esperarà el resultat abans de prendre mesures. “El ministeri no parlarà encara de mesures coercitives, estem segurs que les famílies seran responsables”, va assenyalar. El director general de Centres Públics de la Genralitat, Josep González-Cambray, va assenyalar que “les escoles seran segures i, si alguna família no hi porta els fills, ho haurà de justificar o es posaran en marxa els mecanismes contra l’absentisme que sempre s’han portat a terme”. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va insistir que el risc a les escoles “és molt baix” i que els nens no poden ser una “bombolla”.

tracking