SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Mor un nen de quatre anys de Lleida després d'ofegar-se al parc Aquopolis

L'accident va tenir lloc diumenge a la Pineda i va morir ahir a l'hospital

El nen va morir ahir a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

El nen va morir ahir a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.XAVIER ALLUÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de quatre anys de Lleida va morir ahir al matí a l’hospital Joan XXIII de Tarragona després que diumenge a la tarda fos rescatat pels socorristes després d’ofegar-se al parc aquàtic Aquopolis, a la Pineda. El menor es trobava en estat crític des de l’accident i amb respiració artificial, segons va avançar el Diari de Tarragona, que va detallar que la família va autoritzar la donació dels òrgans del petit.

El nen havia anat amb els pares i altres germans a passar el dia al parc quan, per causes que es desconeixen, es va ofegar en una de les piscines. Pel que sembla, no sabia nadar i el van trobar inconscient i de cap per avall. Els socorristes li van practicar les maniobres de reanimació, i van poder recuperar les constants vitals. Al lloc van arribar una ambulància i un helicòpter medicalitzat del SEM. El petit va ser evacuat en ambulància a l’hospital Joan XXIII amb pronòstic crític i va acabar morint ahir al matí.

Els socorristes el van treure de l’aigua inconscient i van aconseguir reanimar-lo, però en estat crític

Per la seua banda, els Mossos d’Esquadra ja han tramitat al jutjat de guàrdia de Tarragona les diligències informatives i, en principi, no van observar cap tipus de negligència. Per la seua part, des d’Aquopolis van explicar ahir a aquest diari que en tot moment han estat en contacte amb la família, però van declinar fer una valoració del que havia succeït.

Aquest estiu, fins a la data, no ha transcendit cap ofegament mortal a les comarques de Lleida. En l’últim lustre, quatre menors d’edat van perdre la vida a l’ofegar-se i almenys tres més van resultar ferits de gravetat en espais aquàtics.

L’última tragèdia es va produir el mes de juny de l’any passat, quan un adolescent de catorze anys de la Granja d’Escarp va morir hores després d’haver-se ofegat a les piscines del poble. Aquests quatre casos formen part de les més de trenta defuncions que s’han registrat en l’últim lustre a Catalunya, segons revela l’Associació Espanyola de Tècnics en Salvament Aquàtic i Socorrisme.

L’any 2018 van perdre la vida dos nens a Tàrrega i les Borges Blanques.

tracking