SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS SOCIALS

La Paeria tanca un dels dos pavellons de la Fira per a persones sense sostre

L'altre continua acollint una mitjana de 84 pernoctacions diàries, però serà clausurat el 12 de setembre || Durant tres mesos hi ha hagut un total de 13.000 allotjaments

Vista exterior del pavelló 4 de la Fira de Lleida ahir a la tarda.

Vista exterior del pavelló 4 de la Fira de Lleida ahir a la tarda.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha tancat aquesta setmana el pavelló 4 de la Fira de Lleida, que juntament amb el pavelló 3 s’havia habilitat com a oficina d’atenció i alberg als temporers i persones sense llar. D’altra banda, el pavelló 3, amb capacitat per a 130 persones, seguirà operatiu fins al 12 de setembre, data en la qual es tancarà tot el complex. Segons van informar fonts municipals, des del 21 d’agost s’han registrat 586 pernoctacions, unes 84 per nit. Davant del descens de persones sense sostre que van a la Fira, ja s’ha pogut clausurar el pavelló 4.

El servei va obrir l’1 de juny només amb el pavelló 3 i unes setmanes després es va ampliar amb el 4 i, fins al 27 d’agost, ha acollit un total de 13.094 allotjaments. Durant el mes de juny hi va haver 2.938 pernoctacions a la Fira; al juliol es van elevar a les 6.249 i aquest mes, fins dijous passat, n’hi ha hagut 3.907 més. Cal recordar que durant el confinament per l’estat d’alarma, la Paeria va habilitar el pavelló Agnès Gregori amb 68 llits per acollir persones sense llar, que al juny es van traslladar a la Fira.

Entitats treballen amb aquestes persones per ajudar a trobar feina o que tornin a la seua residència

D’acord amb les entitats que participen en el projecte i entenent que la campanya de la fruita ja es troba a la recta final, s’està treballant per reduir el nombre d’allotjaments, tenint en compte les situacions de vulnerabilitat de cada afectat, com l’edat i la salut.

La intervenció social i laboral amb aquestes persones es dirigeix a ajudar-les a trobar alternatives laborals en altres campanyes agrícoles i facilitar ajuts puntuals de transport a aquelles que no disposen de mitjans econòmics i volen tornar al seu lloc de residència.

Aquest any van arribar a Lleida unes 30.000 persones per treballar en la campanya de la fruita i, malgrat les restriccions de mobilitat per l’estat d’alarma, unes dos-centes persones van arribar a dormir al ras al Barri Antic. Aquesta situació es repeteix des de fa anys, però el fet que tingués lloc en plena pandèmia va causar la indignació dels veïns. Part d’aquestes 200 persones van accedir a pernoctar a la Fira i, durant dos setmanes de juny, a 80 places hoteleres pagades pel futbolista Keita Baldé, que presumptament va intentar sense èxit llogar un edifici a la Mariola. Una vegada Baldé va deixar de sufragar l’hotel, la Fira va arribar a allotjar 300 persones, tot i que encara n’hi havia d’altres dormint al carrer.

tracking