SEGRE

ESNOTICIA

Lleida ofereix 96 espais a col·legis i estudien utilitzar places com a pati

El Govern ho projecta en quatre o cinc centres, entre els quals un institut de Cervera || La Paeria posa a disposició ludoteques i equipaments culturals com la Seu Vella

Imatge d’arxiu dels Camps Elisis.

Imatge d’arxiu dels Camps Elisis.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Lleida va oferir ahir a la conselleria d’Educació noranta-sis espais municipals per habilitar aules o patis el pròxim curs escolar si cal per per garantir les mesures d’higiene i les distàncies. La Generalitat va anunciar aquesta setmana que els grups a Infantil i Primària no seran superiors a vint i a Secundària es reduiran del màxim de trenta sempre que sigui possible.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va reafirmar la voluntat “de ser un agent actiu per garantir l’òptim desenvolupament del curs adaptant-se a les circumstàncies que es requereixin per motius de seguretat i salut”. La regidoria d’Educació coordina aquests espais, entre els quals es troben setanta-nou zones en centres cívics, ludoteques, equipaments culturals com el Museu de l’Aigua o la Seu Vella i els Camps Elisis o la Mitjana.

El delegat d’Educació a Lleida, Carles Vega, va explicar ahir que diversos ajuntaments “ens han ofert espais”, però que “la immensa majoria dels directors prefereixen quedar-se al centre” i utilitzar els espais disponibles en lloc de desplaçar-se. Vega va apuntar que aquests equipaments s’utilitzarien en cas d’“extrema necessitat”.

No obstant, va afirmar que sí que se sospesa l’opció d’utilitzar places per complementar l’espai del pati dels centres. Aquesta mesura s’està estudiant per a “quatre o cinc casos”, entre els quals es trobarien les escoles de Vilagrassa i Lles de Cerdanya i l’institut La Segarra de Cervera, segons Vega.

Per la seua banda, altres municipis com Tàrrega van assegurar que no han rebut cap petició d’Educació i en cas de fer-ho posaran totes les facilitats. Mollerussa va apuntar que si el departament ho requereix, intentaran respondre. Bellpuig ofereix l’escola de música i el Casal d’Entitats Carme Serra i Agramunt, l’Espai Cívic i l’escola de música.

El vicepresident, Pere Aragonès, va instar l’Estat a traspassar a Catalunya la gestió de la Seguretat Social i de l’Estatut dels treballadors “si no es veu capaç” d’aprovar un permís retribuït.

Va garantir que la Generalitat “no deixarà les famílies desemparades” i va dir que treballa en “mesures” alternatives si l’Estat no concedeix el permís retribuït. Pimec va defensar que l’Estat aprovi una baixa per incapacitat temporal per als treballadors i es va manifestar “absolutament en contra” d’un nou permís retribuït recuperable.

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, va afirmar que el pla de l’Estat per a les reduccions de jornada “no és suficient” i va defensar que “s’hauria de tenir dret a una baixa per accident laboral”. UGT va apostar per això o un permís retribuït.

Vergés exigeix a l’Estat “una solució” per als pares La consellera de Salut, Alba Vergés, va reclamar ahir a l’Estat que busqui una forma per compensar les famílies que hagin de cuidar fills en aïllament. “L’Estat ha de trobar una solució perquè els pares no s’hi juguin la feina i la vida quan tinguin els nens en quarantena”, va dir a Catalunya Ràdio.

tracking