SEGRE

MOBILITAT EMPRESES

Una empresa dels Estats Units vol implantar el lloguer de patinets a Lleida

Bird ha adquirit la firma a la qual l'exalcalde Larrosa va donar llicència per oferir el servei || Els seus responsables, interessats en la ciutat, volen posar una flota de fins a cinc-cents vehicles en mesos

Una dona circulava ahir amb un patinet elèctric per la plaça Ricard Viñes.

Una dona circulava ahir amb un patinet elèctric per la plaça Ricard Viñes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa de lloguer de patinets nord-americana Bird vol venir a Lleida per oferir aquest servei. A Espanya ja ho fa a Barcelona, Saragossa, Madrid i Sevilla, ja que li “interessa” desplegar-se en capitals de província. Així ho assegura la firma, que ja s’ha posat a disposició de la Paeria amb l’objectiu d’establir un marc de converses al setembre “per intentar posar en marxa el servei a finals del 2020 o principis del 2021”.

S’ha de recordar que Bird va comprar l’empresa Circ, a la qual l’exalcalde Fèlix Larrosa va concedir, abans de deixar el càrrec, la llicència per oferir el primer servei de lloguer de patinets elèctrics a Lleida fins al 31 de desembre del 2020 (quan s’anomenava LMTS Goflash Spain SL). Bird és líder en micromobilitat al mercat americà, i Circ era el seu rival a Europa. Així doncs, Bird vol continuar amb el treball iniciat per l’anterior firma, ja que els responsables havien tingut reunions amb l’ajuntament i amb el col·lectiu de vehicles de mobilitat personal de la ciutat.

L’empresa afirma que s’ha posat a disposició de la Paeria amb l’objectiu de reunir-se al setembre

“La idea és desplegar cent punts d’aparcament per a entre tres-cents i cinc-cents patinets”, va explicar el responsable de Bird a Espanya i Portugal, Toni Riera, que va afirmar que “el més important és tenir el vistiplau de la Paeria, amb la qual ja hem contactat per posar-nos a la seua disposició i poder reunir-nos aquest mes que ve”. Tanmateix, com que la llicència que es va donar inicialment acaba d’aquí uns mesos, fonts municipals van indicar que encara han de decidir sobre aquesta qüestió, ja que “no té sentit iniciar un servei quan la vigència de la llicència està a punt d’esgotar-se”. En canvi, Riera va apuntar que han vist l’ajuntament “predisposat” i que els agradaria venir al més aviat possible i si no, el 2021.

Pel que fa al funcionament del servei, el responsable de Bird va explicar que, en funció del poder econòmic de la ciutat, les tarifes per llogar un patinet varien, però que a Lleida costaria entre 50 cèntims i un euro per cada vegada que s’agafa el vehicle, a través d’una aplicació mòbil, i després hi hauria un cost de 10, 15 o 20 cèntims per minut. “Els nostres patinets són de model avançat, amb una velocitat de 15 km/h, té una autonomia de fins a tres dies, amb doble fre i llums,” va explicar Riera, que va afegir que “es contractaria entre deu i quinze persones que assegurarien que hi ha demanda en tots els punts d’aparcament”.

Consulta ciutadana per a una mobilitat més sostenible

La Paeria va enviar la setmana passada una carta a les entitats i agents socials de la capital per participar en la modificació de l’ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles. Creu que la pandèmia de Covid-19 ha propiciat “una reflexió sobre la necessitat que Lleida es converteixi en una ciutat amb una mobilitat segura, que lluiti contra el canvi climàtic i que millori la convivència entre vianants i vehicles”.

El tinent d’alcalde Toni Postius va subratllar que volen iniciar una consulta “recollint l’opinió de la ciutadania i de les organitzacions més representatives amb l’objectiu de millorar la participació i fer un projecte consensuat”.

Les propostes es poden enviar a mobilitat@paeria.es. L’ordenança data del 2012.

L’any 2019 es va canviar per la proliferació de patinets i ara està en tràmit una altra actualització per reduir a 30 quilòmetres per hora la velocitat a la majoria de carrers.

tracking