SEGRE

CERTÀMENS AGRICULTURA

La Fira de Sant Miquel es manté però només per a públic professional

Fórmula que compta amb l'aval de Paeria, Generalitat i Diputació per garantir-ne la celebració malgrat la pandèmia || Amb totes les mesures de seguretat

582832_1.jpg

582832_1.jpgCAMBRA DE COMERÇ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Sant Miquel, prevista entre els dies 27 i 29 d’aquest mes, se celebrarà sempre que no empitjori la pandèmia de coronavirus, encara que amb tota probabilitat finalment serà només per a visitants professionals del sector agroalimentari, no oberta a la ciutadania en general com és habitualment.

Responsables de la Paeria, la Diputació i la Generalitat es van reunir ahir per consensuar aquesta opció, per compatibilitzar la seguretat davant l’augment de casos de Covid-19 amb la celebració del que és un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat de Lleida, amb totes les mesures de seguretat i protecció. El director de la Fira de Lleida, Oriol Oró, va afirmar que “la intenció és que a la Fira de Sant Miquel d’aquest any el públic que vingui hi estigui interessat i evitar en la mesura que sigui possible el que ve a passar-hi la tarda”.

“En aquests moments la situació no està perquè a la fira es vingui a passar la tarda”, diu Oriol Oró

“En aquests moments la situació no està perquè a la fira es vingui a passar-hi la tarda”, va subratllar, i va apuntar que disposen d’un pla aprovat pel Procicat que determina les condicions per celebrar fires. No va concretar si les visites de professionals s’hauran de concertar prèviament o seran per franges horàries i va anunciar que demà faran públic el procediment que seguiran per garantir la seguretat d’expositors, visitants, muntadors i tot el personal del certamen. L’ajuntament també vol mantenir les Festes de Tardor.

Els portaveus dels grups municipals es van reunir ahir per avaluar les dades sanitàries i el calendari d’activitats. La tinenta d’alcalde Jordina Freixanet va afirmar que la capital està en una “calma tensa” en què no hi pot haver lloc per a la relaxació.

“El compromís del govern i dels grups és que s’ha de mantenir un equilibri perquè la ciutat pugui recuperar-se en l’àmbit econòmic, educatiu i social, sent prudents en les decisions i complint les indicacions sanitàries”, va incidir.

En aquesta reunió es va concretar també que dilluns vinent se celebrarà la junta local de seguretat ajornada, es va expressar la voluntat que les comissions continuïn sent telemàtiques i la possibilitat de celebrar aquest mes de setembre el primer ple municipal híbrid, en el qual almenys els portaveus dels grups serien al saló de sessions, mentre que els altres regidors hi intervindrien de forma telemàtica.

tracking