SEGRE

ESNOTICIA

La incertesa marca la tornada als centres dels 5.400 docents de Lleida

Cada centre organitza a la seua manera com aplica les mesures de protecció generals

L’escola bressol Arc Iris de Lleida inicia avui el curs després d’haver obert també tot l’estiu.

L’escola bressol Arc Iris de Lleida inicia avui el curs després d’haver obert també tot l’estiu.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs comença avui per als 5.400 docents de Lleida, que tornen a col·legis i instituts en ple per primera vegada des del març, quan les classes presencials es van interrompre per la pandèmia. Tornen amb la incertesa sobre l'aplicació de les mesures de protecció, que cada centre organitza a la seua manera, sobre uns criteris generals.

Uns 5.400 docents d’Infantil, Primària i Secundària de Lleida tornen avui a col·legis i instituts per primera vegada des del març, quan les classes presencials van quedar suspeses per la pandèmia de coronavirus. Els alumnes començaran el dia 14. Alguns professors van tornar al juny amb la reobertura parcial dels centres, però els equips docents gairebé per complet tornen avui.

Això sí, amb “sensació d’incertesa” sobre com funcionaran les mesures previstes per Educació i Salut, i “a l’expectativa de veure quant duraran els col·legis oberts”, amb referència a possibles contagis de Covid que obliguin a prendre mesures dràstiques, segons va indicar Jaume Añé, portaveu d’USTEC-STEs, el sindicat majoritari en l’ensenyament.

USTEC diu que estan “a l’expectativa de veure quant duraran oberts”, amb referència a contagis

El curs començarà amb mascareta obligatòria a partir dels dotze anys, i dels sis si la situació epidemiològica ho requereix (actualment, és així), amb grups estables de fins a vint-i-cinc nens a Primària (xifra que els sindicats veuen excessiva per evitar contagis) i amb entrada i sortida escalonada al centre i al pati, entre altres mesures. Però cada escola s’organitza a la seua manera. Per això, diversos directors consultats ahir per aquest diari van coincidir a assenyalar que hi ha una gran incertesa i esperen que l’administració no modifiqui les mesures ja anunciades.

“Cada centre fa el que pot a nivell d’organització”, va explicar el director d’un institut. En el seu cas, han optat per comprar termòmetres per prendre la temperatura als alumnes –l’entrada dels quals s’organitzarà per dos portes diferents i en torns de 10 minuts–, ja que Educació encara no els els ha facilitat. Precisament, una directora d’un altre centre de Primària de la capital es va queixar que “encara no tenim ni mascaretes, ni termòmetres, ni gel hidroalcohòlic i el que és pitjor, no ens han donat encara cap data de quan podrem disposar d’aquest material”.

A més, va afegir que “l’ajuntament tampoc ha informat sobre quin serà el pla de neteja, si vindran una vegada al dia o també al migdia”. En canvi, la directora d’un altre col·legi va assegurar que ja disposen de tot el material de protecció necessari i que no tindran problemes d’espai perquè el centre és gran i, a més, disposa de quatre portes que permetran distribuir els alumnes. El responsable d’un altre va dir que aniran “justos” d’espai, però sense arribar a tenir problemes, i va voler tranquil·litzar els pares pel que fa a la seguretat al centre, i el director d’un institut va destacar la feina extra que està comportant l’organització d’aquest peculiar nou curs.

Diversos directors van indicar també que encara no tenen la plantilla al complet i alguns es van queixar que al seu centre no ha augmentat o que fins i tot ha disminuït. En aquest sentit, Añé va dir que encara estan previstos nomenaments de docents aquesta setmana. “Per no tenir grups de més de vint alumnes, a la nostra escola hem convertit mestres especialistes en tutors, cosa que dificultarà impartir les especialitats de música o idiomes a tots els cursos”, va apuntar una directora. Un altre d’un institut va indicar que hi haurà més professors vigilant el pati per evitar que els alumnes de diferents grups es barregin.

tracking