SEGRE

TRÀNSIT BALANÇ

Un total de 37 vianants han mort atropellats en una dècada a Ponent

Campanya de prevenció aquesta setmana

Imatge d’arxiu d’un atropellament a la ciutat de Lleida.

Imatge d’arxiu d’un atropellament a la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 37 vianants han mort al ser atropellats en l’última dècada a les comarques de Lleida. A Catalunya, des de l’any 2010, un total de 462 vianants han perdut la vida en accident de trànsit, una dada que representa una mitjana de 45 defuncions cada any. Només en el que va d’any s’han produït 13 víctimes mortals, una de les quals a Lleida.

Amb l’objectiu de reduir la sinistralitat dels vianants i millorar-ne la seguretat, el Servei Català de Trànsit coordina des d’ahir i fins diumenge amb les policies locals de diversos municipis una campanya preventiva de protecció i control de vianants en zona urbana. És la segona d’aquestes característiques d’aquest 2020.

La campanya posa èmfasi a combatre tant aquells comportaments dels conductors que posin en perill la seguretat dels vianants com les conductes antireglamentàries o no segures d’aquests com per exemple creuar incorrectament la calçada, així com la detecció d’infraccions relacionades amb els semàfors i els passos de vianants.

Una de les infraccions més comunes per part dels conductors és creuar quan el semàfor està roig.

Cada any, s’han imposat una mitjana de 1.400 sancions per aquesta infracció. El principal grup de risc és el dels majors de 65 anys, que representen el cinquanta per cent dels morts. I els majors de 74 anys són el 38% del total. A causa dels impactes amb els vehicles, les parts del cos on es localitzen les principals lesions que pateixen els vianants són el crani, les extremitats, la pelvis i les costelles.

tracking