SEGRE

ESNOTICIA

L'oferta d'extraescolars a Lleida prioritza el format presencial però s'obre a l'online

Acadèmies i centres, mentre que els clubs veuen fàcil entrenar però difícil competir

Prendre la temperatura als alumnes forma part del protocol de seguretat a les escoles bressol, com aquesta de Mollerussa.

Prendre la temperatura als alumnes forma part del protocol de seguretat a les escoles bressol, com aquesta de Mollerussa.JOAN GÓMEX

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les acadèmies i els centres de Lleida que organitzen activitats extraescolars d'idiomes, música o dansa, entre d'altres, seguiran mantenint aquest curs el format presencial com a base, però alguns preparen una alternativa en línia. Per la seua part, els clubs esportius de base veuen molt factible entrenar-se, però dubten que hi pugui haver competicions.

Activitat presencial garantint les mesures de seguretat sanitàries com l’ús de mascareta en zones comunes, rentar-se les mans, mantenir la distància interpersonal i limitar el nombre d’alumnes per grup. Aquesta és l’aposta per a aquest curs de la majoria d’acadèmies i centres de Lleida que ofereixen activitats extraescolars, però amb la novetat que algunes han inclòs una oferta en línia o bé la tenen preparada per si un rebrot fa impossible mantenir l’activitat presencial.

Un exemple és el de l’acadèmia d’idiomes Ilerllengües. Una responsable va destacar que els mateixos pares són els que demanen mantenir les classes presencials i que la gran majoria d’alumnes s’han inscrit en aquesta modalitat, malgrat que aquest any han incorporat l’oferta online. Per això, les aules estaran preparades perquè la classe pugui seguir-se a distància. Sobre la demanda, va dir que es manté, però va admetre que escoles on organitzaven activitats els han comunicat que aquest any no les acolliran. L’Orfeó planteja l’inici de curs de forma presencial, però amb opció d’ensenyament virtual en funció de l’evolució de la situació i les directrius que rebin. Els grups són reduïts, excepte en el cant coral, que estudien com oferir, i disposen d’espais amplis per garantir la distància. Cada alumne porta el seu instrument i els compartits, com el piano o la bateria, es desinfectaran després de cada classe.

Centres d’idiomes, música o dansa preparen l’inici de curs amb la mirada posada en l’evolució de la Covid

L’escola de ball Dancescape, que també limita els alumnes per sala, impartirà només classe presencial, però una responsable va afirmar que ho tenen tot a punt per fer-les online “de forma ràpida” si és necessari tancar el centre.

Els que no tenen l’opció d’oferir formació a distància són els clubs esportius de base. Veuen més factibles els entrenaments amb tots els protocols sanitaris que començar una competició en la qual els equips s’enfronten a rivals de diferents localitats. “Cada cap de setmana hi ha uns dotze partits al Municipal de Balàfia”, explica Paco Rodríguez, president de la Unió Esportiva Balàfia. “Encara que els pares no poden entrar es quedaran a la tanca veient els partits i a veure qui controla les distàncies”, afegeix. “La Federació no es mulla i nosaltres no podem fer 300 PCR cada setmana”, sentencia.

Marga Almirall, presidenta del CB Cappont, afirma que “les mesures de seguretat les aplicarem amb rigor i si surt un positiu es posarà en quarantena tot el grup. Però hi ha molts partits”, adverteix.

Carlos Sisteré, president de l’AEM, no veu clar que es pugui començar la competició “fins que no hi hagi un tractament eficaç o una vacuna”. A més a més, veu “impossible poder fer grups estables”, perquè “als equips hi ha jugadors que estudien en diversos col·legis i, quan s’enfronten a un rival, això es multiplica”.

Les escoles bressol arranquen el curs limitant els alumnes per aula

La majoria d’escoles bressol privades i algunes de municipals, com les de Mollerussa, van iniciar ahir un curs marcat per les mesures de seguretat. “Hem limitat els grups a 10 nens, els prenem la temperatura, els rentem les mans cada 40 minuts i quan arriben deixen el calçat a l’entrada i van amb mitjons antilliscants”, va explicar la Mònica, responsable de l’escola bressol Baby-Xic de Lleida. Va admetre que alguns pares han decidit no inscriure els seus fills per por del contagi. “Hem d’aprendre a conviure amb el virus, els nens han de continuar anant a l’escola”, va opinar.

Després de tancar al març, van reobrir al juny i van retornar les quotes d’aquest període.“ Per seguir hem hagut de recórrer al crèdit”, va lamentar. Les activitats d’estiu li han servit per preparar el curs, com a l’escola bressol Arc Iris. Aquest centre va destacar que ha adquirit equips de protecció per a les treballadores i més material i mobiliari per a les classes. Destaca que han rebut el suport dels pares i que han organitzat “classes bombolla”, ja que cap grup no es barreja amb cap altre, i afirma que no han tingut baixes per por. La resta de guarderies, escoles i instituts inicien el curs el dia 14, encara que ahir els 5.400 docents de Primària i Secundària de Lleida van tornar a treballar.

D’altra banda, Andorra va iniciar ahir 2.000 proves a personal docent i demà començaran les dels alumnes, 9.000 fins al dia 12. Aquell dia també en faran a estudiants universitaris. A Catalunya no estan previstes d’entrada

tracking