SEGRE

URBANISME CONSTRUCCIÓ

Llicència per acabar un edifici de Ferran aturat des de fa dotze anys

Ara és un 'esquelet' de formigó i una empresa finalitzarà el bloc, que tindrà 30 pisos || Postius destaca que és un pas endavant per revitalitzar aquesta rambla

L’‘esquelet’ és a la rambla Ferran 54, cantonada amb Ramon Castejón.

L’‘esquelet’ és a la rambla Ferran 54, cantonada amb Ramon Castejón.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esquelet de formigó ubicat a la cantonada de la rambla Ferran amb el carrer Ramon Castejón i la plaça Noguerola, a prop de l’estació de trens, aviat serà a la fi un edifici acabat. I és que la Paeria ha atorgat llicència urbanística a la firma Basik Back per finalitzar la construcció, que va quedar paralitzada fa dotze anys, i edificar sobre l’estructura existent un bloc de 30 habitatges, 27 trasters i un local a la planta baixa i entresolat. Aquesta va ser una de les primeres promocions de pisos que van quedar a mitges a la ciutat com a conseqüència de l’anterior crisi, que es va acarnissar amb el sector de la construcció. El primer permís d’obres a l’empresa Sky Walker per a aquest bloc data del 2006, l’obra es va parar el 2008 i el 2014 hi va haver un intent de reprendre-la al concedir l’ajuntament llicència de modificació substancial del projecte inicial a Caja Rural de Aragón, però va quedar en res. Basik Back va demanar el permís el novembre del 2019 i el consistori l’hi ha atorgat ara.

El primer tinent d’alcalde i edil d’Urbanisme, Toni Postius, va dir que reprendre aquest edifici forma part de la “política de revitalització de la rambla Ferran” i va recordar que “es va atorgar llicència el 2006 i per diferents problemes tècnics i econòmics va quedar l’estructura a mig acabar”. “És evident que no era una situació desitjable per a una entrada important de la ciutat”, va subratllar. Va detallar que els serveis tècnics d’Urbanisme “van contactar amb els promotors i les empreses vinculades per demanar-los que tiressin endavant aquesta promoció, vam trobar solucions tècniques i vam resoldre les qüestions econòmiques que es van posar sobre la taula i s’ha pogut atorgar la llicència que permetrà que l’edifici s’acabi”. “És una bona notícia des del punt de vista de continuar amb el procés de recuperació de Ferran amb l’acabament d’aquest edifici que fa més de 14 anys que està pendent”, va remarcar Postius.

El primer permís data del 2006, l’obra es va parar el 2008 i hi va haver un intent de reprendre-la el 2014

Així mateix, va incidir en l’objectiu d’“actuar sobre els edificis en males condicions” de Ferran i va apuntar que en el del número 11, al costat del futur Museu Morera, “s’està fent una reforma integral fruit d’un expedient de disciplina urbanística obert en el seu dia, que va forçar la propietat a rehabilitar-lo”.

Va recordar també que aquest estiu es va desallotjar un altre immoble en males condicions a Ferran, que a més estava okupat, situació que provocava molèsties als veïns.

tracking