SEGRE

SUCCESSOS FURTS

Veïns de Sucs plantegen organitzar patrulles per l'onada de robatoris

En les últimes setmanes n'hi ha hagut almenys quatre en cases i magatzems || Volen posar-les en marxa pel seu efecte dissuasiu i demanen més seguretat

Aquest veí mostra l’estat en el qual ha quedat la porta del seu magatzem després del robatori.

Aquest veí mostra l’estat en el qual ha quedat la porta del seu magatzem després del robatori.F,B,

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Sucs, localitat del municipi de Lleida, s’estan plantejant fer patrulles de vigilància per combatre l’onada de robatoris que s’han produït en les últimes setmanes, especialment en torres i magatzems. L’alcalde pedani de Sucs, Guillem Boneu, va explicar ahir que “els veïns ho volen fer perquè tingui un efecte dissuasiu que eviti que es produeixin nous casos”. L’últim va tenir lloc fa un parell de dies, quan els lladres van encastar un cotxe contra la porta d’un magatzem i es van emportar un motocultor i eines, entre altres objectes, d’un veí. “En un altre dels robatoris fins i tot van desmuntar de la paret un escalfador d’aigua. S’emporten tot el que poden”, va afirmar Boneu.

Els afectats han presentat denúncies davant dels Mossos, però se senten insegurs. L’alcalde pedani també es va mostrar preocupat perquè “aquest tipus de robatoris solien tenir lloc durant l’hivern, no en aquesta època”. Demana més seguretat, però creu que “és difícil que fins aquí es desplacin patrulles dels Mossos o la Guàrdia Urbana”.

Els lladres es van endur un motocultor i eines després de forçar un magatzem fa un parell de dies

L’Horta és una altra de les zones del municipi que en els últims anys han patit diverses onades de robatoris i furts. Precisament, la setmana passada una família de la partida de Vallcalent va explicar que ha invertit fins a 5.000 euros en càmeres de seguretat davant dels furts que pateix la seua finca. Boneu va recordar que “anys enrere es van organitzar sometents a molts pobles del Segrià i hi va haver una disminució dels robatoris”. Va ser el cas d’Alcarràs, un dels més actius. A més, en la majoria d’aquests pobles els veïns van crear grups de WhatsApp, que encara es mantenen en vigor, per alertar de vehicles i persones sospitoses. D’altra banda, els ajuntaments de municipis com Alcarràs o la Portella també van optar per instal·lar càmeres amb lectors de matrícula en camins.

tracking