SEGRE

ESNOTICIA

Els nous positius a Lleida continuen a la baixa, amb 22, però l'Arnau reobre la segona planta

Tercer dia consecutiu amb menys de 40 || No obstant, ahir van augmentar els ingressos i l'Arnau reobre la segona planta

Els nous positius continuen a la baixa, amb 22

Els nous positius continuen a la baixa, amb 22AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa tres dies consecutius que la província de Lleida registra menys de 40 casos diaris de Covid-19 notificats pel departament de Salut, després que la setmana passada el més habitual fos superar el centenar. I és que ahir la demarcació va sumar 22 positius més, arribant a un total d’11.231, mentre que dilluns van ser 38 i diumenge, 34. D’aquests 22 nous casos, dotze corresponen a la regió sanitària del Pirineu, que compta amb 762 acumulats, i 10 a la de Lleida, amb 10.469 encomanats.

Així mateix, les xifres corresponents al risc de rebrot continuen disminuint en les dos regions sanitàries. D’una banda, la del Pirineu té un índex de 200,44 punts, vint-i-dos menys que el dia anterior, i la de Lleida, de 252,14, vuit punts menys. Ambdós zones continuen sent líders a Catalunya, però la del Pirineu té gairebé el mateix risc de rebrot que l’àrea metropolitana nord, amb 199,35 punts, i la metropolitana sud, amb 198,69.

A la regió sanitària de Lleida hi ha 95 persones ingressades, de les quals tretze són a l’UCI

Respecte a la velocitat de reproducció del virus, al pla ha tornat a baixar d’1 i ara és de 0,96, per la qual cosa una persona infectada no arribaria a encomanar-ne cap altra. A les comarques de muntanya és d’1,04.

En relació les persones hospitalitzades per Covid, n’hi ha set d’ingressades al Pirineu, mentre que a Lleida n’hi ha tres menys, amb un total de 95. Tanmateix, l’hospital Arnau de Vilanova ha hagut de reobrir la segona planta que va tancar fa una setmana. Fonts del centre van explicar que “durant les properes setmanes esperem petits pics de pressió i anirem obrint i tancant la segona planta”. Van dir que en cada una hi ha capacitat per a 28 o 30 persones però no sempre totes les habitacions estan disponibles per manteniment o per a altres aspectes”. A primera hora del matí d’ahir hi havia 39 ingressats a l’Arnau –28 a planta i 11 a l’UCI–; al Santa Maria n’hi havia sis –dos a l’UCI–; a les clíniques privades, 39; i onze més s’estaven a l’Hotel Salut Nastasi.

Metges d’Urgències de l’Arnau van atribuir que la situació estigui “estancada” al fet que la recuperació a l’UCI és molt lenta i a l’hospitalització de persones ja diagnosticades que empitjoren. “Cada dia ingressem entre tres i quatre persones que van donar positiu uns dies abans”, va explicar el metge i portaveu de Metges de Catalunya a l’Arnau, José Ángel Montañés, que va afegir que no “els baixa la febre, pateixen dispnea (dificultat respiratòria) o tenen malestar general”.

Va assenyalar que fa setmanes que la pressió assistencial a Urgències per Covid ha disminuït, “però ve molta gent per altres patologies”. En aquest sentit, va indicar que hi ha persones que arriben “greus”, amb malalties “avançades” perquè tenen por de sortir de casa. Succeeix en casos d’insuficiències cardíaques, apendicitis agudes, infeccions d’orina, ictus i infarts. Això sí, va dir que durant el confinament era freqüent que això succeís més que ara.

Inici efectiu de les obres de l’hospital annex a l’Arnau

Una excavadora va iniciar ahir de forma efectiva les obres de l’edifici modular que tindrà l’hospital Arnau per a pacients amb Covid, al lloc on hi havia un aparcament per als empleats. Es preveu que els treballs durin fins a 20 setmanes, mentre que sanitaris de l’hospital desconeixen amb quin personal es dotarà.

tracking