SEGRE

Les escoles de Catalunya obriran per a fills de treballadors essencials en cas de confinament

Alumnes en una escola bressol reoberta el juny passat després del primer confinament.

Alumnes en una escola bressol reoberta el juny passat després del primer confinament.FIRMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha explicat aquest dijous que, si es decretés un confinament que restringeixi la mobilitat les escoles catalanes estarien oberts tot el curs i es mantindrien perquè puguin anar alumnes fills de treballadors de serveis essencials.

En roda de premsa juntament amb consellers Chakir el Homrani i Alba Vergés, ha explicat que també estaria obert el servei de menjador en cas que hagi de cessar l’activitat lectiva del centre per quarantena de tots els grups estables, perquè l’alumnat tingui dret al dinar escolar.

Si hi ha confinament amb la mobilitat restringida, l’escola podria acollir, en la seua funció de "guàrdia i custòdia", els alumnes amb pares que treballin en serveis essencials, afectant bàsicament els d’Infantil i Primària.

En cas que es produeixi una quarantena dels grups, serveis de l’escola, com la cuina i el càtering, seguirien actius i els familiars no aïllats podrien recollir el menjar al centre o, si hi hagués impossibilitat, es distribuiria als domicilis.

D’aquesta manera volen ser "al costat de les famílies més vulnerables", i ha afegit que, si s’ha d’actuar de guàrdia i custòdia d’alumnes amb pares treballadors de serveis essencials, s’haurà de designar quin professorat es considera també essencial.

Bargalló ha dit que les quarantenes de grups o els tancaments estan protocolaritzats, i que des d’aquest dimecres els centres educatius catalans estan adscrits a un ambulatori i la setmana que ve rebran comunicació del seu personal de referència.

tracking