SEGRE

ESNOTICIA

Ajut de 300 € de la Generalitat a famílies vulnerables amb fills en quarantena

Reclama també a l'Estat que arbitri baixes laborals per tenir cura dels nens

A l’escola La Mitjana han tret al passadís prestatgeries per deixar més espai a les aules.

A l’escola La Mitjana han tret al passadís prestatgeries per deixar més espai a les aules.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha anunciat una ajuda de fins a 300 euros per a les famílies vulnerables que s'hagin de quedar a casa a cuidar un fill en quarantena i va proposar a l'Estat que arbitri baixes laborals. Educació va remarcar que mantindrà les cuines dels centres operatives malgrat que no hi hagi classe i els alumnes estiguin tots a casa en quarantena.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va anunciar ahir una ajuda de fins a 300 euros per a famílies en situació de vulnerabilitat o de precarietat econòmica que s’hagin de quedar a casa per cuidar un fill en quarantena al ser positiu en Covid-19 o contacte estret. Va indicar que està pensada per a persones sense accés al mecanisme que articuli el Govern central i a cap altra prestació. Va detallar que aquesta línia tindrà una dotació inicial de 10 milions, ampliables, i permetrà arribar a unes 33.000 famílies per cobrir necessitats bàsiques. El Homrani va reclamar a l’Estat una solució per a les famílies en general amb fills en quarantena. Així, va proposar modificar el reial decret llei de mesures urgents en l’àmbit econòmic i per a la protecció de la salut pública perquè puguin acollir-se a una baixa per incapacitat temporal. Va afirmar que enviaran la proposta als ministeris de Treball, Educació i Sanitat, als diputats del Parlament i als agents socials i econòmics. Va afegir que aquesta situació pot afectar 3,5 milions de treballadors amb el retorn a les aules.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va lamentar que “no pot ser que a 10 dies de l’inici de curs hi hagi aquesta incertesa”. Va recordar que ja van establir un circuit per tramitar les baixes als contactes sense sobrecarregar l’Atenció Primària i va apuntar que així es tramitarien les baixes laborals que ara proposen. Tant Vergés com El Homrani van considerar que el pla Me cuida del Govern central “no és la solució”, ja que comporta la pèrdua d’ingressos proporcionals a la reducció de jornada, que repercuteix especialment en la dona.

Per la seua part, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, va confirmar ahir que treballen en una baixa per incapacitat temporal per als pares que hagin de cuidar fills en quarantena que no hagin donat positiu en les PCR. “En el que s’està treballant és en l’extensió de baixa per quarantena fins i tot en el cas d’un menor que no està encomanat, la qual cosa és una incapacitat temporal per quarantena indirecta”, va assegurar, i va recordar que s’ampliarà el pla Me cuida, que acabava el dia 22.

A l’escola La Mitjana han tret al passadís prestatgeries per deixar més espai a les aules.

A l’escola La Mitjana han tret al passadís prestatgeries per deixar més espai a les aules.MAITE MONNÉ

tracking