SEGRE

LLEURE FESTES

Festes de Tardor de Lleida sense firetes a l'optar sols dos atraccions al concurs

Els firaires de Lleida, disposats a negociar amb la Paeria condicions “dignes” per muntar a l'antiga Hípica || Talamonte assegura que han donat “facilitats”

Les firetes al recinte de l’antiga Hípica durant les Festes de Tardor de l’any passat.

Les firetes al recinte de l’antiga Hípica durant les Festes de Tardor de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment aquest any no hi haurà firetes al recinte de l’antiga Hípica durant les Festes de Tardor. El termini perquè els firaires presentessin ofertes per adjudicar les parcel·les per instal·lar atraccions o casetes va finalitzar ahir i només n’hi va haver dos, per la qual cosa la Paeria veu “inviable obrir el recinte com estava previst”. En aquest sentit, el president de l’Associació de Firaires de Lleida, Hugo García, va afirmar que no va licitar en el concurs cap dels titulars de les 45 o 50 atraccions que solen venir cada any tant a les Festes de Maig com a les de Tardor, que ocupen un 70% del recinte, però va remarcar que no qüestionen el concurs, sinó les condicions. En aquest sentit, García va assegurar que “volem que hi hagi firetes, però amb unes condicions dignes”, per la qual cosa es va mostrar disposat a dialogar la setmana que ve amb l’ajuntament. Els firaires de Lleida volen, entre altres qüestions, que es tingui en compte en la licitació les atraccions habituals i la inversió que l’associació va destinar l’any passat al recinte, així com una ampliació dels dies i la instal·lació (la Paeria va accedir a una prolongació fins al 12 d’octubre).

El president de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), Sergi Talamonte, va lamentar que aquest any no hi hagi firetes i va admetre que eren conscients que la situació del sector per la crisi generada pel coronavirus ho dificultava. Per això, assegura que van voler donar-los facilitats. “Hem volgut ajudar en tot el que estava a les nostres mans però no ha estat possible. Alguns empresaris ens havien fet saber que la de Lleida era l’única fira de tot el circuit i que per a ells era un risc massa gran activar-ho tot només per a una, amb el perill que es pogués suspendre per motius sanitaris.” “El mes de maig, que és molt més interessant per al sector, ho tornarem a intentar”, va anunciar.

Les dos empreses licitants podran instal·lar-se en un altre punt de la ciutat, si Salut ho autoritza

El concurs es va publicar el 18 d’agost i estableix un nou model d’adjudicació parcel·la per parcel·la com en altres ciutats de l’entorn de Lleida. L’EMU remarca que va rebaixar considerablement els preus i es va mostrar oberta a ampliar el termini per donar facilitats al sector.

En els propers dies s’obriran els sobres amb les dos ofertes i es proposarà formalment a les empreses que han licitat si volen instal·lar-se en un altre punt de la ciutat aprofitant les Festes de Tardor, sempre que així ho autoritzin les autoritats sanitàries.

tracking