SEGRE

BARRIS SERVEIS SOCIALS

El Centre Històric està “fart” de ser l'“abocador que ningú no vol”

Els veïns se senten menystinguts per la Paeria davant de “la impunitat pel consum de drogues i gent dormint pel carrer” || “Sembla que vulguin que sigui un gueto”

Imatge d'un home dormint a ple sol al barri.

Imatge d'un home dormint a ple sol al barri.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del Centre Històric estan “farts” de veure cada dia escenes de consum de drogues, alcohol i gent dormint pels carrers a plena llum del dia. “Amb aquestes escenes es pot veure l’abandó absolut del barri, que s’ha convertit en l’abocador que ningú no vol”, va manifestar ahir Òscar Lanza, portaveu de la plataforma Som Veïns, que va afirmar que els veïns estan “desesperats i cremats”.

Lanza va denunciar, en aquest sentit, la “impunitat i la inacció per part del govern municipal i la regidoria de seguretat que dirigeix el mateix alcalde per no fer complir les ordenances municipals com a la resta de la ciutat”.

Va explicar que actualment vint persones dormen al porxo del centre cívic de l’Ereta i que a primera hora del matí una patrulla de la Urbana els criden l’atenció, “però després se’n van i no fan res més”. Va assenyalar que hi ha els qui estan immersos en el món de les drogues, però n’hi ha d’altres que simplement no tenen on anar, “de forma que fan les necessitats al carrer i es renten la roba en una font”.

“Durant la resta del dia veus persones consumint drogues o dormint en ple carrer. Són situacions que hem assumit, però quan passegen hostes del Parador del Roser o altres veïns al·lucinen al veure-ho”. “Et vénen ganes d’anar-te’n a viure fora del barri, ja que mai arriba una solució, però no pot ser que l’expulsat siguis tu.”

Va criticar que des de l’administració “sembla que vulguin que el Barri Antic sigui un gueto” i que “fa l’efecte que altres partits tampoc volen que millori”.

Finalment, es va preguntar “on són les organitzacions, els activistes i les administracions que fa mesos es preocupaven perquè hi havia gent pernoctant als carrers”.

Imatge d’un home dormint a ple sol al barri.

Imatge d’un home dormint a ple sol al barri.SEGRE

tracking