SEGRE

Proves PCR voluntàries als professionals de l'Arnau i del Santa Maria de Lleida

Tres defuncions més per Covid i uns altres 57 positius a Lleida

Tres defuncions més per Covid i uns altres 57 positius a LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català de la Salut (ICS) ofereix des de finals d’agost la possibilitat que els professionals dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria puguin sotmetre’s a una prova PCR de forma voluntària, per saber si tenen la Covid-19, abans que s’incorporin a la feina després de les vacances.

Cal recordar que des del mes de juny passat es va posar en marxa un estudi serològic amb l’objectiu d’obtenir informació sobre la situació immunològica i els nivells d’exposició al SARS-CoV-2 de tots els professionals sanitaris d’Atenció Primària, hospitals i residències de Lleida. Sobre aquest fet, fonts de l’ICS van explicar que fins a finals de setembre no finalitzaran les proves a tot el personal. La participació és voluntària, però es faran a 4.000 dels 5.000 sanitaris que hi ha, ja que no tots s’hi van inscriure.

Més de 90.000 PCR fetes

Segons les dades que ha proporcionat el departament de Salut, entre les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran i Lleida s’han dut a terme un total de 90.121 proves PCR des de l’inici de la pandèmia, 79.400 a la de Lleida. Actualment, Salut ha més que triplicat les proves PCR respecte a la primera onada i està portant a terme cribratges massius on hi ha un repunt de contagis. En les 618 proves que es van fer a Lleida ciutat, només 17 van donar positiu.

tracking