SEGRE

ESNOTICIA

Trilla i Mitjà recomanen fer tests periòdics als professors

Torra es reuneix avui amb les direccions dels col·legis i instituts

Antoni Trilla.

Antoni Trilla.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant de l’imminent inici del curs escolar, Antoni Trilla i Oriol Mitjà, experts en epidèmies, insisteixen a començar les classes seguint totes les mesures de precaució. En declaracions al FAQS, de TV3, van recomanar grups estables i reduïts i dur a terme proves periòdiques a les escoles, sobretot al professorat.

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, i el metge i investigador del Hospital Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, consideren que fer tests massius entre l’alumnat abans de començar el curs seria una de les mesures que reduirien els temors de la comunitat educativa. “La idea és intentar que els nens no estenguin potencialment la malaltia a persones de més risc”, van assenyalar. Mitjà es va mostrar partidari que els grups de classe tinguin un professor únic i que al mestre se li faci un test setmanal.

Els tests d’antígens, presentats fa pocs dies, és segons Mitjà una possibilitat ràpida de control, que dóna el resultat en 10 minuts. Trilla va matisar, tanmateix, que aquesta estratègia costarà posar-la en pràctica ara que només falta una setmana per començar les classes, i va insistir en la millora dels mecanismes de rastreig i aïllament dels positius. Ambdós van desaconsellar celebrar esdeveniments presencials al carrer i van vaticinar que el més probable és que no se celebrin les cavalcades de Reis.

D’altra banda, davant de la “preocupació” del president de la Generalitat, Quim Torra, per l’inici del curs escolar, avui es reunirà amb les junta de directors de les escoles i els instituts. A més, està previst que també avui es facin proves PCR als deu docents aïllats del col·legi Joan XXIII de Lleida després que un donés positiu.

tracking