SEGRE

Imputats cinc policies més per l'agressió a l'home que va patir un infart l'1-O a Lleida

Imatge de les càrregues policials durant la celebració del referèndum de l’1-O a la Mariola.

Imatge de les càrregues policials durant la celebració del referèndum de l’1-O a la Mariola.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va dictar a finals de la setmana passada dos interlocutòries en les quals ordena al titular del jutjat d’Instrucció 4 de Lleida que citi com a imputats uns altres cinc agents de la Policia Nacional per la seua presumpta implicació en l’agressió, durant les càrregues policials que es van produir al col·legi electoral de la Mariola l’1-O, al lleidatà Enric Sirvent, que va morir a l’abril per coronavirus.

El tribunal desestima els recursos de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat. Aquests cinc agents s’afegeixen al subinspector d’aquest cos policial procedent de Sevilla que declararà demà al jutjat, segons va informar ahir la lletrada de la família Sirvent i integrant d’Advocacia per la Democràcia de Lleida, Anna Llauradó.

L’Audiència assegura que “la declaració com a investigats de tals agents policials poden resultar potencialment útil per a l’esclariment dels fets, partint d’una valoració indiciària mínima pròpia d’aquest moment processal que no permet descartar la seua participació en els fets”. Un dels delictes en què haurien incorregut podria ser el d’omissió del deure de socors. Sirvent va patir un atac de cor davant del col·legi electoral, el Centre de Formació d’Adults Joan Carles I de la capital del Segrià. Mentre era reanimat in situ amb un desfibril·lador, les càrregues policials no van cessar al seu voltant

tracking