SEGRE

TRIBUNALS MENORS

Investiguen un professor de Lleida per suposats abusos a una exalumna de 17 anys

Un docent de Filosofia del Màrius Torres que va ser denunciat a mitjans d'agost || Els Mossos d'Esquadra l'han interrogat i han remès les diligències a un jutjat

Imatge presa ahir de l’institut Màrius Torres de Lleida.

Imatge presa ahir de l’institut Màrius Torres de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Lleida investiga un professor de filosofia de l’institut Màrius Torres per un presumpte delicte d’abús sexual a una exalumna de 17 anys. Els Mossos d’Esquadra van citar a declarar l’home, de cognoms H.A., el passat 17 d’agost després de rebre hores abans una denúncia pels suposats abusos. La policia va interrogar el sospitós en qualitat d’investigat i assistit per un advocat. Posteriorment, va remetre la denúncia i l’interrogatori a un jutjat d’instrucció que s’ha fet càrrec la investigació, van informar ahir fonts dels Mossos d’Esquadra. També s’ha remès al jutjat unes converses de WhatsApp que va tenir el professor amb la suposada víctima i que podrien ser comprometedores per al denunciat, segons ha pogut saber aquest diari. S’indaga si el docent va fer tocaments a la menor, que coneixia perquè anteriorment havia estat alumna seua, després de citar-la al seu domicili per entregar-li uns llibres, segons s’explica en la denúncia presentada per la suposada víctima juntament amb els seus pares. Amb el pretext de fer-li un massatge, l’investigat presumptament li va grapejar els pits. L’adolescent va abandonar l’habitatge molt nerviosa, sempre segons la denúncia. Fonts judicials van dir ahir que està previst que el jutjat dugui a terme en els propers dies noves diligències.

Per la seua part, la direcció de l’institut no va entrar a valorar el cas i es va remetre al departament d’Educació, que es va limitar a dir que “el conseller ha demanat als serveis territorials i a la inspecció un informe respecte a aquest cas mentre la denúncia davant dels Mossos d’Esquadra segueix el seu curs”.

Els Mossos li van prendre declaració després de rebre la denúncia i van derivar el cas al jutjat

La Fiscalia de Lleida va obrir l’any passat 219 diligències d’investigació per delictes sexuals a majors de 16 anys davant de les 198 d’un any abans, és a dir, un 10,6% més, segons les dades de la seua Memòria anual. Per tipologia, els que més pugen són les agressions sexuals (un 45,6% més), amb 83 denúncies el 2019 davant de les 57 del 2018. D’abusos sexuals hi va haver 68 casos, set més que el 2018. Quant a víctimes menors de 16 anys, hi va haver 57 delictes de caràcter sexual, set més que en l’exercici anterior. En 41 casos, les diligències es van obrir per suposats abusos sexuals i en quatre, per presumptes agressions sexuals.

LES CLAUS

  • Educació. El departament va explicar que “el conseller ha demanat als serveis territorials i a la inspecció un informe respecte a aquest cas mentre la denúncia davant dels Mossos d’Esquadra segueix el seu curs”.
  • Jutjat. Els Mossos han remès al jutjat tant la denúncia com la declaració de l’investigat, que va fer acompanyat d’un advocat.
  • Balanç. La Fiscalia de Lleida va obrir l’any passat un total de 219 diligències per delictes sexuals a majors de 16 anys, 68 de les quals per suposats abusos, set més que el 2018.
tracking