SEGRE

PAERIA CIUTADANIA

La bústia ètica de l'ajuntament de Lleida ja ha recollit 41 queixes per part dels veïns

La brutícia, sorolls i okupacions, els temes més denunciats

Imatge del logotip de la bústia ètica estrenada ahir per la Paeria.

Imatge del logotip de la bústia ètica estrenada ahir per la Paeria.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La brutícia, els excessos de soroll, l’okupació d’edificis i el segon confinament de la ciutat són alguns dels temes que han centrat les primeres 41 queixes recollides per la bústia ètica de l’ajuntament. Un servei que es va crear el dia 26 de maig i que gestiona la síndica de greuges municipal, Dora Padial. Precisament, ahir va presentar el balanç dels primers mesos de la bústia a la comissió de Transparència de la Paeria, en la qual va destacar que “la majoria de les queixes no eren anònimes” i que “la ciutadania ha utilitzat aquesta eina amb responsabilitat i ha servit per poder donar a conèixer la tasca de la Sindicatura”.

Altres dels temes que han estat denunciats a través d’aquest canal són el tràfic de drogues, l’aplicació de l’ordenança de les terrasses, infraccions comeses per usuaris de patinets elèctrics, la instal·lació d’una antena de telefonia al barri de Magraners o edificis en mal estat. Per a Padial, “aquestes queixes són les que ha recollit el consistori en els últims mesos i en la majoria dels casos ja s’estava treballant en aquests problemes abans que es denunciessin”. Un exemple d’aquest fet és, segons Padial, que “35 de les 41 queixes recollides ja s’han solucionat o estan en tràmits per poder tancar-se”, per la qual cosa es va sentir “molt satisfeta” pel seu funcionament.

Per poder presentar una queixa s’ha d’entrar al portal web bustiaetica.paeria.cat i omplir un formulari, que pot ser anònim. Padial va detallar que les 41 queixes s’han repartit entre les diferents regidories, i ha sigut Urbanisme la que més està tramitant (12) seguida de Medi Ambient (7), Guàrdia Urbana (6) i Activitats (5).

tracking