SEGRE

ESDEVENIMENTS AGROALIMENTACIÓ

Les institucions patrones de la Fira tan sols veuen viable celebrar Sant Miquel digitalment

Paeria, Generalitat, Diputació i Cambra demanen al sector agrari “compromís i voluntat” per no haver de suspendre-la || El nou model, que es definirà avui, estaria centrat en les jornades tècniques

Imatge de públic a la Fira de Sant Miquel de l’any passat.

Imatge de públic a la Fira de Sant Miquel de l’any passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les institucions patrones de Fira de Lleida (Paeria, Genralitat, Diputació i Cambra de Comerç) consideren que l’única possibilitat que se celebri la Fira de Sant Miquel aquest any és en format digital. Així ho van assegurar ahir tant l’alcalde, Miquel Pueyo, en un escrit dirigit a tots els grups municipals, com el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, en declaracions a aquest diari. Tots dos van demanar al sector agrari “compromís i voluntat” perquè es pugui canviar el model i celebrar la fira més emblemàtica de la ciutat. Aquesta situació arriba després que diverses empreses del sector agrari es donessin de baixa per a l’edició d’aquest any, prevista entre els dies 24 i 27 de setembre, tal com va avançar ahir SEGRE. El mateix Pueyo reconeix en el seu escrit que la resposta del sector ha estat “molt freda” i que “en conseqüència és gairebé segur que la fira d’aquest any, exactament igual que ha fet Madrid [Fruit Attraction], tindrà un perfil estrictament digital i centrat en les jornades tècniques per no perdre presència pública”. L’alcalde admet que “no és una bona notícia perquè necessitàvem estímuls per a la reactivació econòmica, però si els sectors implicats no estan disposats a assumir aquest risc, no els podem obligar”.

En la mateixa línia es va expressar Ramon Farré, que va recalcar que “les institucions només som les organitzadores i és el sector el que s’ha d’implicar perquè Sant Miquel se celebri, per la qual cosa els demanem compromís i bona voluntat”. Farré també va dir que “adaptar la fira per afavorir l’ús d’instruments digitals és l’opció més viable perquè se celebri, però això ho haurem de decidir institucions, entitats i el sector”.

L’alcalde reconeix que la resposta del sector agrari a assistir a l’edició d’aquest any ha estat “molt freda”

Precisament, avui està prevista una reunió de la comissió delegada de la fira, formada per representants de totes les institucions patrones, per decidir si finalment se celebrarà el certamen i de quina manera. “Nosaltres exposarem els motius de la nostra posició”, va recalcar Farré, “però serà tota la comissió la que haurà de fixar el futur de la fira i, personalment, espero que es pugui celebrar aquest any”.

Feia mesos que la direcció de la fira treballava amb el convenciment que Sant Miquel podria celebrar-se amb relativa normalitat. Precisament, el mes de juliol va anunciar que tenia el 85 per cent de l’aforament reservat, la qual cosa reafirmava les seues bones perspectives. Gairebé alhora, els contagis de coronavirus van iniciar una corba ascendent que van motivar el confinament i restriccions a Lleida i la comarca del Segrià. Tanmateix, després de la substancial millora de la situació sanitària registrada en les últimes setmanes, dimecres passat Paeria, Generalitat, Diputació i Cambra van anunciar que Sant Miquel se celebraria amb un format presencial per a visitants professionals i que hi hauria un sistema d’intel·ligència artificial que controlaria a temps real el compliment de les mesures anti-Covid. Finalment, aquest format no serà possible.

La pandèmia ha obligat a anul·lar la majoria dels certàmens

El coronavirus ha comportat que ja s’hagin suspès o ajornat més d’una tercera part dels esdeveniments que tenia programats per a aquest any la Fira o que havien de celebrar-se al recinte. Els únics que s’han pogut celebrar han estat Lleida Ocasió, del 31 de gener al 2 de febrer, i Fira Natura, del 28 de febrer a l’1 de març. Fins ara, s’han suspès vuit dels divuit esdeveniments previstos, entre els quals l’Aplec, Petitàlia, el Cucalòcum primavera i la Fira de Formació i Treball. Tot apunta que la llista creixerà.

tracking