SEGRE

Conflicte per un alumne sense plaça al col·legi Sagrada Família de Lleida i dos al Parc de l'Aigua

Una família es queixa que no ha rebut resposta a un escrit i l’altra, que ningú no els atén a Educació

L'escola Parc de l'Aigua de Lleida.

Vint-i-cinc famílies queden excloses de l'escola Parc de l'Aigua de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assignació de places escolars està generant conflictes. D’una banda, la família d’un nen de deu anys denuncia que s’ha quedat fora del Sagrada Família, on havia estat escolaritzat des dels sis mesos, després que el curs passat haguessin d’anar-se’n a Suècia per motius laborals i el centre els garantís que no hi hauria problema per tornar aquest any. No obstant, després de la preinscripció es va quedar fora i l’única opció que dóna Educació és l’Escola Alba, cosa que rebutgen. La mare va indicar que va remetre un correu electrònic a l’agost al cap d’Inspecció adjuntant un informe psicològic amb els perjudicis que suposa per al nen no anar a aquesta escola, a la qual està molt vinculat, ja que a part dels seus pares a la ciutat no té familiars, i no ha rebut resposta. Ara ha enviat nous escrits a la conselleria, després que a més un nen del mateix curs hagi deixat el col·legi.

Per altra banda, una família que havia inscrit dos nenes per a segon i P3 al col·legi públic Parc de l’Aigua i n’han quedat fora, es queixa que Educació els assigna la concertada El Carme, que a més suposa un sobrecost, perquè només per llibres, material i altres qüestions han d’abonar 800 euros entre les dos i una altra quota inicial de 90. La mare va denunciar que al barri falten places públiques, ja que el Parc de l’Aigua va deixar fora una vintena de nens.

Pel que fa al primer, Educació va dir que no hi ha reserva de plaça si un alumne se’n va i que el procés d’assignacions no està tancat. Respecte al segon cas, va afirmar que la família va demanar plaça quan el procés estava gairebé esgotat i que la concertada no pot exigir més costos que la pública en nivells obligatoris.

tracking