SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Declara un policia per l'agressió a un votant l'1-O a la Mariola

L'agent, que només respon a les preguntes del jutge, nega haver causat lesions a Enric Sirvent || Es preveu que cinc policies més declarin al novembre

Les advocades Anna Llauradó i Esther Sancho, ahir abans de la vista als jutjats del Canyeret.

Les advocades Anna Llauradó i Esther Sancho, ahir abans de la vista als jutjats del Canyeret.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció 4 de Lleida va acollir ahir la declaració d’un subinspector de la Policia Nacional acusat d’agredir Enric Sirvent, que va tenir un atac al cor durant les càrregues policials per l’1 d’octubre al col·legi electoral de la Mariola. L’investigat, que era subsinspector del grup d’intervenció en l’operatiu i que es va desplaçar des de Sevilla per declarar, tan sols va voler respondre a les preguntes del jutge, atès que ni Fiscalia ni l’Advocacia de l’Estat, que defensa l’agent, no van formular cap pregunta, segons va assenyalar l’advocada de la família Sirvent, Anna Llauradó.

Segons va explicar la lletrada, el policia va negar haver causat cap lesió als votants. Es va reconèixer als fotogrames que se li van mostrar, per la qual cosa va admetre que era al col·legi electoral, però va negar haver agredit Sirvent.

Així mateix, va assenyalar que no es va adonar que la víctima fos a terra i necessités atenció mèdica. Segons Llauradó, l’investigat es va reconèixer en una imatge prèvia a la puntada de peu que va rebre Sirvent, però no se li va mostrar el vídeo complet al no poder intervenir l’acusació.

L’advocada va lamentar la “lentitud” del procés judicial ja que, després de tres anys, “encara som a l’inici de la instrucció”, així com la posició de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat que, va dir, “en ocasions han actuat per impedir la investigació”. Tanmateix, va assenyalar que continuaran lluitant, ja que “hi ha prou proves” que demostren que “els sis agents van participar en els fets denunciats”.

De fet, es preveu que al novembre declarin cinc agents més per aquests mateixos fets, després que l’Audiència de Lleida dictés dos interlocutòries en les quals ordena al titular d’Instrucció 4 que els citi com a imputats. El tribunal va desestimar els recursos de la Fiscalia i de l’Advocacia de l’Estat. La família acusa els agents dels delictes de lesions i d’omissió del deure del socors. Sirvent, que va morir l’abril passat a causa del coronavirus, va tenir un atac de cor l’1-O davant del col·legi electoral, el Centre de Formació d’Adults Joan Carles I de la capital del Segrià. Mentre era reanimat in situ amb un desfibril·lador, les càrregues policials no van cessar al seu voltant.

tracking