SEGRE

El curs comença a Lleida amb cinc-cents docents de baixa, 141 pel coronavirus

Educació diu que han estat substituïts i que ha contractat 314 professionals més

Helena Aznar mostra els cinc models d'estoig.

El curs comença a Lleida amb cinc-cents docents de baixa, 141 pel coronavirusMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 8% del professorat dels centres educatius públics de la província de Lleida no començarà el pròxim curs escolar dilluns perquè té la baixa laboral. Segons va explicar ahir el delegat d’Educació, Carles Vega, un total de 141 professors d’Educació Infantil, Primària i Secundària està de baixa al ser personal vulnerable al coronavirus, mentre que un altre centenar ho està per embaràs i uns 300, per malalties de llarga durada, per la qual cosa són 500 els docents de baixa, el 8% del professorat del sistema públic, ja que el departament no disposa de dades del concertat. Vega va assegurar que totes aquestes places comptarien amb docents substituts entre ahir i avui.

En la presentació del nou curs escolar, el delegat del Govern, Ramon Farré, també va demanar “confiar en les escoles”. Vega va explicar que “hi ha un total de 483 professors d’Infantil, Primària i Secundària vulnerables a la Covid-19”. D’aquests, un total de 277 necessiten més protecció i portaran mascaretes FFP2, però n’hi ha uns altres 206 que són més vulnerables i necessiten una adaptació del lloc de treball, com fer classe en streaming des d’una altra aula o des del seu domicili. En 125 casos no ha estat possible, per la qual cosa se’ls ha donat la baixa, mentre que “n’hi ha set més sensibles a la Covid que ja tenien una baixa laboral prèvia”, va concretar Vega. Va afegir que hi ha nou baixes més relacionades amb el coronavirus, vuit de les quals corresponen al personal docent del col·legi Joan XXIII que havien estat en contacte amb un mestre positiu en Covid. “A falta d’un resultat, la resta ha donat negatiu, però seguiran en quarantena fins al dia 16”, va dir, i va afegir que “hi ha un altre professor d’un altre centre de baixa que va donar positiu abans d’incorporar-se l’1 de setembre”. Educació ha contractat 314professionals per reforçar el sistema a Lleida. Així, s’han incorporat 226 docents per a tots els nivells, 68 per a l’atenció educativa i l’escola inclusiva i set per a serveis educatius. A més, hi ha tretze places més de personal d’administració i serveis (PAS).

Pel que fa a les ràtios dels grups escolars, Vega va assegurar que la tipologia dels centres és molt “esponjada” i que la majoria tenen classes d’entre 14 i 17 alumnes. Tanmateix, entre un 20 i un 25% de centres tenen algun grup de Primària per sobre de la ràtio de 20. Vega va dir que en sis escoles ja s’estan prenent mesures per fer desdoblaments i en les que no ha estat possible, va demanar que s’habilitessin espais disponibles.

KitCovid de 19 centres de la capital per als alumnes

Dinou centres de Lleida –els instituts Ronda i Gili i Gaya i les escoles Magraners, Frederic Godàs, Països Catalans, Magí Morera, Espiga, Pinyana, Santa Maria de Gardeny, Enric Farreny, Antoni Bergós, Creu del Batlle, Segrià, Joan XXIII, Balàfia, Pràctiques I, Pràctiques II, Sant Jordi i Príncep de Viana– donaran dilluns als seus gairebé 7.000 alumnes el KitCovid, un estoig que porta una mascareta en un espai per guardar-la i una ampolleta de gel. Helena Aznar, directora de l’institut escola Magraners i impulsora de la idea juntament amb Anna Aznar, va explicar que el logo ha estat registrat i que els estotjos han estat fabricats per una empresa local. Així fomenten que els alumnes es responsabilitzin de portar el seu material de protecció i guardar-lo bé. 

Aquest nou curs escolar arranca amb 62.796 alumnes, des d’Infantil a Batxillerat i Formació Professional, 3.571 menys que l’any anterior.

tracking