SEGRE

MOBILITAT TRÀNSIT

La Paeria retarda fins a l'octubre o novembre el límit a 30 km/hora

Després d'anunciar que la mesura podria entrar en vigor aquest mes

Imatge aèria de Lleida des del barri de Cappont.

Imatge aèria de Lleida des del barri de Cappont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, va dir ahir que la reducció del límit de velocitat a 30 quilòmetres per hora a la majoria de carrers de la ciutat no entrarà en vigor fins a mitjans d’octubre. Així ho va assegurar Castro una setmana després que la mateixa Paeria anunciés que, si no hi havia cap al·legació, la mesura es posés en marxa aquest mateix mes. El regidor va detallar que “en el cas que no hi hagués al·legacions a la modificació d’aquest article [amb un termini per presentar-les que expira dimecres vinent], s’haurà d’aprovar de forma definitiva”. Per tant, va predir que “si no hi ha al·legacions, crec que podrem dir que Lleida serà ciutat 30, entre l’octubre i el novembre.”

La modificació d’aquest article de l’ordenança de circulació estableix que només es podrà anar a més de 30 quilòmetres per hora als carrers que comptin amb dos carrils de circulació per sentit. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va assenyalar que, al marge dels tràmits administratius, “s’hauran de canviar la majoria dels senyals de la ciutat”.

D’altra banda, Castro va presentar el programa de la Setmana de la Mobilitat, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre. Durant aquells dies hi haurà taules de debat sobre la mobilitat urbana. També se celebrarà el Parking Day el dia 19, en el qual es buidaran els aparcaments públics per fer-hi activitats, mentre que el 22 serà el dia sense cotxes i es tancaran al trànsit diversos carrers. Al seu torn, el dia 21 la Paeria estrenarà 17 noves parades del taxi a demanda de l’Horta.

tracking