SEGRE

ENSENYAMENT MATRÍCULA

Un total de 29 famílies del Sagrada Família recolzen donar plaça a un nen

Educació va notificar ahir als pares que podrà anar al centre després d'haver-lo deixat fora || No obstant, la marxa enrere en la baixa d'un altre complica la solució

Façana del col·legi Sagrada Família al carrer Democràcia.

Façana del col·legi Sagrada Família al carrer Democràcia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint-i-nou famílies dels alumnes de cinquè de Primària del col·legi Sagrada Família van donar suport ahir a través d’un escrit públic (vegeu la pàgina 8) a l’escolarització al centre d’un nen que inicialment n’havia quedat fora. Tal com va publicar ahir aquest diari, el conflicte va sorgir perquè aquest alumne, de deu anys i que des dels sis mesos sempre havia anat a classe a aquesta escola, va haver de deixar-la el curs passat al traslladar-se temporalment amb la família a Suècia per motius laborals, però amb la previsió de tornar aquest any. La mare va destacar que responsables del centre li van reiterar que no hi hauria problema per reservar-li una plaça, però després del procés de preinscripció en va quedar fora, i Educació només li va oferir com a alternativa anar a l’Escola Alba, cosa que la família va rebutjar.

En principi, el conflicte va quedar resolt ahir a primera hora del matí, quan el departament d’Educació va comunicar a la família que finalment tindrà plaça en aquesta escola per començar cinquè de Primària, després que un dels inscrits s’hagués donat de baixa al traslladar-se a un altre col·legi. Tanmateix, pares del centre van explicar a aquest diari que a primera hora de la tarda el centre de destinació d’aquest segon nen va notificar a la família que finalment no podia escolaritzar-lo, per la qual cosa ara han decidit que dilluns assistirà al Sagrada Família, de manera que hi haurà dos alumnes per a una plaça.

La mare de dos nenes que demana places públiques per a elles a la Bordeta diu que Educació no li contesta

D’altra banda, la mare de les dos nenes que va denunciar que Educació no els dóna cap plaça pública a la Bordeta i només els ofereix l’alternativa d’anar a una escola concertada del barri es va queixar que ni l’inspector de zona ni el delegat d’Educació li van respondre ahir a la petició de parlar-hi. Va detallar que ho va intentar en diverses ocasions i que li ha passat el mateix en dies anteriors. De moment, la família estudia què farà dilluns, dia de l’inici del curs, amb les dos nenes, que han de començar segon de Primària i P3.

Més de 4.800 escolars del Segrià tindran beca de menjador Un total de 4.865 escolars del Segrià comptaran amb una beca de menjador, segons va informar ahir el consell comarcal. Són 27 més que el curs passat, i el consell va destacar que els ajuts que abans eren del 50% de l’import han passat a ser del 70 per cent. Aquests són un total de 4.129, i n’hi ha 736 del 100%. S’han denegat 575 peticions per no complir els requisits. Així mateix, hi ha 75 expedients en procés de resolució per la Generalitat, 9 beques pendents de validar, 166 han de resoldre requeriments i 83 depenen d’informació d’Hisenda

tracking