SEGRE

ESNOTICIA

Uns 130 MIR de Lleida, cridats a tres dies de vaga

El 21, 22 i 23 d'aquest mes per demanar millores formatives i laborals, ara “precàries”

Una excavadora treballava ahir en la construcció de l’edifici Covid.

Una excavadora treballava ahir en la construcció de l’edifici Covid.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 3.500 Metges Interns Residents (MIR) dels hospitals i Centres d’Atenció Primària (CAP) de Catalunya, dels quals uns 130 exerceixen a Lleida, estan cridats a la vaga els dies 21, 22 i 23 de setembre per reclamar millores formatives, laborals i retributives. El col·lectiu té el suport del sindicat Metges de Catalunya, que ahir va presentar la convocatòria de vaga al departament de Treball. Els MIR denuncien unes condicions “precàries” que s’han “agreujat” amb la Covid-19.

Algunes de les principals reivindicacions són tenir temps per dedicar a la formació o increments en sous actualment mileuristes. El col·lectiu està obert a negociar amb el departament de Salut, però es mostra escèptic perquè no ha tingut respostes concretes.

Segons va explicar ahir un dels portaveus del col·lectiu, Àlex Mayer, demanen destinar el 15 per cent de la jornada a la formació i que es reservin deu dies anuals com a mínim per participar en actes formatius. “Teòricament som personal en formació i no hauríem de ser imprescindibles, però això no és així per les retallades i ens hem convertit en metges sense temps per formar-nos”, va assenyalar el portaveu.

En l’àmbit laboral, reclamen que la jornada ordinària sigui de 35 hores setmanals i que es compleixin les dotze hores de descans mínim ininterromput després d’una guàrdia de vint-i-quatre hores. En aquest sentit, una portaveu del col·lectiu a Lleida va explicar que “en alguns serveis de l’hospital Arnau de Vilanova, després de sortir de guàrdia et toca fer un altre torn sencer”. Finalment, exigeixen increments salarials i deixar de ser mileuristes. La portaveu de Lleida va confiar que els 130 MIR secundin la vaga “però hi ha serveis, com el d’Urgències, que no ho veuran bé, ja que prescindir dels residents suposa assumir molta càrrega laboral”.

tracking