SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

Personal sanitari ha de pagar el doble per aparcar a l'hospital Arnau

El nou edifici suprimeix les places de pàrquing de superfície, que costaven 19 € al mes, i la concessionària del soterrani en cobra 38 || Els sindicats ho veuen un abús

Imatge d’arxiu del pàrquing de l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatge d’arxiu del pàrquing de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres del nou edifici annex a l’hospital Arnau de Vilanova han suprimit l’aparcament en superfície destinat al personal d’aquest centre i del Santa Maria, que tenia una tarifa de 19 euros al mes. Ara, l’únic aparcament disponible és el soterrani i l’empresa que el gestiona, Continental Parking, cobra als membres d’aquest col·lectiu 38 euros al mes, just el doble. Aquesta situació ha generat un gran malestar entre els professionals dels dos hospitals, i la junta de personal de l’Arnau no dubta a qualificar-lo d’“una injustícia”. “Una vegada més, volen que siguem els treballadors els que assumim les pèrdues que els ha comportat aquest pàrquing”, afirma aquest òrgan de representació sindical en un comunicat. A més, incideix en el fet que per a la resta d’usuaris “el preu d’entrada també és excessivament car en relació amb els altres pàrquings de la ciutat”. “Manifestem el nostre total desacord amb aquestes propostes de pujades de preus abusius i discriminatoris en relació amb el nostre personal, que ja pateix un estrès considerable i no es mereix aquest tracte per part de ningú”, subratlla.

Un altre punt que destaquen els sindicats és que la firma que gestiona el pàrquing ha aplicat aquesta mesura malgrat que ara cal iniciar negociacions per renovar l’acord anual de les tarifes de les places reservades al personal. “Li vam demanar que esperés uns dies per poder iniciar les noves negociacions i no ens ha volgut escoltar”, afirmen, per la qual cosa denuncien la “seua poca capacitat negociadora i la seua gran insensibilitat cap als treballadors del centre”, i acaben manifestant que “esperem que els gestors del pàrquing modifiquin la seua postura, ja que no ens transmeten gens de confiança després de les últimes actituds que han adoptat”.

Els representants sindicals veuen el preu “abusiu i discriminatori” i esperen una rectificació

Precisament, la negociació per renovar les tarifes dels treballadors que ja tenien plaça reservada al pàrquing subterrani ja va generar polèmica a començaments de març, quan CCOO va denunciar que l’empresa volia aplicar una pujada del 50%, passant de 25,58 euros al mes per 10 hores diàries a 38 euros per 9 hores o 45 euros per 12 hores. No obstant, les converses van quedar parades per la pandèmia.

El pàrquing exterior ha quedat suprimit des de principis de la setmana passada per la construcció de l’edifici que l’Arnau destinarà a ingressats per la Covid. Estarà a punt d’aquí a uns tres mesos.

tracking