SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

La Paeria tanca l'atenció a sensesostre de la Fira i Cappont demana resituar-la

L'associació de veïns considera que els Camps Elisis no és “el lloc més apropiat” i assegura que les condicions als pavellons eren “indignes” || En tres mesos ha registrat 14.500 pernoctacions

El pavelló 3 de la Fira, al barri de Cappont, buit després d’haver acollit sensesostre durant tres mesos.

El pavelló 3 de la Fira, al barri de Cappont, buit després d’haver acollit sensesostre durant tres mesos.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va tancar ahir l’oficina d’atenció per a temporers i persones sense llar tres mesos després de l’obertura. L’espai, habilitat als pavellons 3 i 4 de la Fira al barri de Cappont, ha arribat a allotjar gairebé tres-centes persones per nit i ha registrat en tres mesos 14.500 pernoctacions. No obstant, el fet que aquest equipament sigui al costat dels Camps Elisis ha provocat les queixes de l’associació de veïns de Cappont, que demana que per a l’any que ve el servei s’habiliti en un altre espai “més digne i amb millors condicions”.

Des de la seua posada al punt l’oficina d’atenció a persones sense sostre ha aixecat crítiques per la ubicació. D’una banda, l’oposició municipal va lamentar que l’ajuntament utilitzés el mateix dispositiu que anys abans els membres de l’ara govern municipal (ERC,JxCat i Comú) havien criticat. D’altra banda, l’associació de veïns de Cappont ja va dir al juliol que posar un equipament “d’aquest tipus al costat dels Camps Elisis no fa més que degradar una de les joies de la ciutat”, segons la seua presidenta, Veni Ros. A més, la campanya de la fruita i la pandèmia de coronavirus van provocar que al cap de poques setmanes de la seua obertura s’hagués d’ampliar l’espai, i va passar de les 150 places previstes inicialment a les 310 que finalment es van crear, i per aquest motiu el consistori va haver d’habilitar un altre pavelló. No obstant, ja a finals de juliol, l’afluència de sensesostre va descendir fins a tenir un nombre estable d’unes setanta pernoctacions diàries, segons l’ajuntament. Els últims usuaris del pavelló van ser els de la nit de diumenge a dilluns passat i aquests últims dies els treballs s’han centrat a recollir i desinfectar el pavelló. Malgrat tot, el consistori va informar que fins ahir estava obert el servei de consigna i dutxes.

L’espai va haver de doblar les places i habilitar un altre pavelló al cap de poques setmanes de l’obertura

Amb el tancament d’aquest equipament, la presidenta veïnal de Cappont va advertir que “si per a l’any que ve volen muntar el dispositiu una altra vegada aquí haurà de fer-se amb millors condicions que les d’aquest any, perquè ni els usuaris ni els veïns no s’han sentit satisfets”. És per això que Veni Ros defensa que se’ls resituï en un altre lloc, perquè “als pavellons les condicions eren indignes, segur que hi ha altres espais millors a la ciutat”. Al seu torn, va insistir que “aquest tipus d’equipaments fa malbé la imatge dels Camps Elisis, que ja estan prou degradats”.

tracking