SEGRE

ESNOTICIA

Els pediatres preveuen un augment de consultes amb la tornada al col·le

“Abans per un refredat no anaven als CAP i ara sí que ho faran, almenys per descartar que sigui coronavirus” || Els casos de grip, per sota del que s'esperava

Imatge d’arxiu del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Balàfia.

Imatge d’arxiu del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Balàfia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pediatres de l’Atenció Primària i l’Arnau de Vilanova esperen un augment de les consultes de nens després de la tornada a les aules i per la suma del coronavirus i la resta de patologies respiratòries habituals a la tardor i l’hivern. En el cas dels CAP, fins i tot tenen por d’un possible col·lapse, segons va indicar Maria Chiné Segura, pediatra del CAP d’Almacelles. “A l’estiu ja hem tingut més consultes que habitualment, sobretot al juliol, respecte a altres anys. Telefòniques i també presencials. Ara tenim por del col·lapse de consultes pediàtriques, perquè sempre hi ha un augment a la tardor o l’hivern i aquest any s’hi afegeix el coronavirus”, va argumentar. A més, va explicar que la coincidència de símptomes de Covid-19 amb altres virus respiratoris habituals els obligarà, per protocol, a practicar una PCR a tots els nens que vagin a la consulta amb aquesta simptomatologia. “Abans amb un refredat no consultaven i ara sí que ho faran, almenys per descartar que sigui coronavirus”, va subratllar. Va afirmar que de moment no els han comunicat cap reforç de personal, de manera que hauran d’afrontar aquesta situació amb la mateixa plantilla. Va destacar també que hauran d’assumir la gestió dels casos de les escoles. Malgrat vaticinar una pujada de casos amb l’increment d’interacció social que suposarà el retorn a les aules, la pediatra espera que les mesures sanitàries serveixin per “parar el cop”. A més, va dir que tenen l’“esperança que les mesures higièniques que adoptem per al coronavirus [rentat de mans, mascareta i distància] redueixin la incidència d’altres virus respiratoris”.

Per la seua part, Jordi Garcia, cap de secció de Pedriatria i Neonatologia de l’Arnau, va postil·lar que la tornada al col·legi coincidirà amb el retorn a les activitats laborals i suposarà un augment general de mobilitat, cosa que “facilitarà la circulació del virus” i pot “contribuir a un augment dels casos”. Va instar a “no abaixar la guàrdia”, tot i que els nens solen tenir quadres lleus, “i seguir les recomanacions de Salut perquè la tornada a l’escola sigui segura”. Garcia va afegir que enguany la grip i la bronquiolitis “tenen un comportament menys intens que altres anys” gràcies a les mesures anti-Covid.

tracking