SEGRE

ESNOTICIA

Absentisme en centres de 3 barris de Lleida per por al virus

Famílies de la Mariola, els Magraners i la Bordeta

Imatge d'arxiu d'una aula buida.

Imatge d'arxiu d'una aula buida.Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centres dels barris de la Mariola, els Magraners i la Bordeta de Lleida van constatar aquest dilluns que un grup de famílies ha decidit, per ara, no portar els nens a classe per por a la Covid-19. Es tracta, bàsicament, de famílies d’ètnia gitana, encara que també hi ha casos puntuals de famílies negacionistes o que no veuen clar portar els petits a les aules. Docents d’un col·legi afectats van explicar que hi ha famílies que han avisat que no portaran els seus fills fins a l’octubre. Sobre això, Paco Salazar, responsable de l’Associació Futur, que representa el col·lectiu gitano, va admetre que nombroses famílies han pres aquesta decisió per por i prefereixen esperar dos setmanes per veure com evoluciona la pandèmia, encara que altres han optat per portar els nens al col·legi. Salazar va dir que intentaran convèncer les absentistes. De fet, el conseller d’Educació, Josep Bargalló va afirmar que volen treballar “amb empatia” amb aquestes famílies “abans d’acudir a la Fiscalia”.

El primer dia als centres de Lleida ha arrancat amb normalitat, amb l’excepció d’aglomeracions puntuals abans d’entrar “que s’acabaran corregint”, segons va assegurar la regidora d’Educació, Sandra Castro, que, juntament amb l’alcalde, Miquel Pueyo, van visitar alguns centres. “S’ha fet un gran esforç perquè la tornada es faci amb les millors condicions”, va apuntar Pueyo, que va recordar que “s’han ampliat espais, el transport públic i la neteja”. Castro va assenyalar que el que més preocupa les direccions és si els protocols funcionaran bé en el cas que hi hagi un positiu de Covid.

Així mateix, Educació ha substituït el docent que va donar positiu del col·legi Joan XXIII i els nou mestres que han de fer quarantena fins demà, per la qual cosa ha iniciat el curs amb normalitat.

tracking