SEGRE

ESNOTICIA

“Els alumnes estan conscienciats per complir les normes sanitàries”

Els directors destaquen la seua cooperació a l'hora d'aplicar els protocols || La por al virus fa créixer les vacants a les escoles bressol municipals, amb 245

Professors de l’institut Gili i Gaya prenen la temperatura als alumnes en l’accés al centre.

Professors de l’institut Gili i Gaya prenen la temperatura als alumnes en l’accés al centre.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ha anat molt bé.” Aquesta va ser l’expressió en la qual van coincidir diversos directors de Primària i Secundària d’escoles i instituts públics i de centres concertats a l’hora de valorar el primer dia de curs. “El que més ha costat ha estat el pati”, va explicar el responsable d’un col·legi de Primària, que va assenyalar que cada mestre es va encarregar de controlar que els alumnes del seu grup no es barregessin amb d’altres. Per la seua part, un altre va apuntar que, més que el pati, el principal problema és l’ús del lavabo.

“Cada vegada que 20 o 25 alumnes d’un grup s’han de rentar les mans es perd molt de temps”, va indicar. “Estem molt contents”, van coincidir a afirmar per la seua part directores d’escoles concertades, que van destacar que “els pares i els nens també ho estan”.

Els responsables de centres assenyalen que pares i alumnes estaven contents per la tornada a les aules

“Era necessari tornar a classe, perquè ja han passat 6 mesos des que es van tancar els centres”, va afegir una d’elles.

Diversos directors també van subratllar que “hem vist els alumnes molt conscienciats sobre les mesures de seguretat relatives a mascareta, distància i higiene de mans”. “Crec que el que han vist i sentit al llarg de les últimes setmanes els ha anat molt bé com a preparació”, va indicar el responsable d’un institut. Igual que d’altres, va precisar que “l’únic moment complicat ha estat el del pati, quan es treuen la mascareta per menjar l’entrepà i no mantenen gaire les distàncies, però quan els avises, ho fan”.

A l’institut Maria Rúbies han aprofitat aquesta situació per implicar directament els alumnes en les tasques de desinfecció i ventilació dels espais, com a manera de coresponsabilitzar-los de tasques que també contribueixen a la seua pròpia formació. A més, aquest serà un pas previ a proposar-los que impulsin campanyes de sensibilització al centre i al barri, va detallar el director, Claudi Vidal.

“Ha anat tot tal com estava previst, però ara tocarà acostumar-nos, tant professors com pares i alumnes”, va dir el director de l’institut Guindàvols de Lleida, Juanjo González. Va detallar que “la primera sorpresa ha estat veure que han vingut tots els alumnes, perquè ens temíem que algun no acudiria, i després ens ha agradat molt veure com de conscienciats estan, especialment els més petits, ha estat una grata sorpresa”. Una opinió que comparteix el seu homòleg del col·legi Camps Elisis de Lleida, Jordi Porta, que va reconèixer que “alumnes i famílies han seguit totes les indicacions i és d’agrair i la valoració general és que ha anat millor del que esperàvem, tots hi han posat de la seua part”. Porta va admetre que “els més difícils de controlar eren els d’Infantil, però és normal i a poc a poc s’aniran aclimatant a aquesta realitat”.

En l’únic aspecte en el qual han tingut problemes és al menjador, segons Porta, ja que “ens faria falta un monitor més per controlar tots els grups i evitar així que els monitors vagin d’un grup un altre, però fora d’això tot ha anat fenomenal”. Una altra directora de Primària va reconèixer que ahir hi va haver “una mica d’embolic” a l’hora de l’entrada i de seguir els itineraris marcats, però es va mostrar convençuda que amb el pas dels dies això millorarà.

D’altra banda, la por de pares que la Covid pugui afectar els nens més petits, de 0 a 3 anys, ha deixat més vacants de les habituals a les escoles bressol municipals, segons la regidoria d’Educació. Així, s’han matriculat 755 alumnes i hi ha 1.000 places.

Respecte al personal vulnerable al virus, la Paeria ha adaptat el lloc de treball a cinc dels 130 professionals de les seues guarderies per evitar que tinguin contacte amb els nens.

Més torns, distància i espais al menjador

Diversos centres van aplicar ahir mesures perquè els alumnes poguessin disposar de més espai al menjador escolar. Com a les classes, cada grup té el seu lloc específic, que havia d’estar separat dels altres. Així mateix, algunes escoles van organitzar més torns i d’altres van fer servir per al menjador espais com la biblioteca. Els que disposen de més espai també van posar una cadira buida al mig de cada lloc ocupat a les taules.

Professors de l’institut Gili i Gaya prenen la temperatura als alumnes en l’accés al centre.

Professors de l’institut Gili i Gaya prenen la temperatura als alumnes en l’accés al centre.M. MARQUÈS

tracking