SEGRE

CERTÀMENS POLÈMICA

La patronal de maquinària agrària carrega contra la Fira per Sant Miquel

Apricma lamenta que no li hagi consultat que el certamen sigui sols virtual en lloc de presencial || Oró respon que van parlar amb totes les empreses que hi participen

Maquinària agrícola exposada l’any passat a Sant Miquel.

Maquinària agrícola exposada l’any passat a Sant Miquel.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal de les empreses de maquinària agrícola de Lleida, Apricma, va carregar ahir contra el format virtual, en lloc de presencial, de la Fira de Sant Miquel d’aquest any, a l’assegurar que l’organització no ha tingut en compte l’opinió del sector. Una acusació que el director de la Fira, Oriol Oró, va rebutjar recalcant que “hem pres aquesta decisió tenint en compte l’opinió de les empreses que hi participen”.

Aquesta polèmica arriba després que dimecres passat les institucions patrones de la Fira (Generalitat, Diputació, Paeria i Cambra) acordessin que aquesta edició de Sant Miquel, del 24 a 27 de setembre, se celebrarà sense estands, amb un catàleg digital i que només hi haurà jornades tècniques presencials a la Llotja i el Magical. Una decisió presa després que diverses empreses agrícoles anunciessin que no participarien a la fira a causa del coronavirus.

Arran d’aquesta situació, el president d’Apricma, Eduard Abella, ha fet un escrit públic dirigit a Fira de Lleida en el qual lamenta “la falta de sensibilitat d’alguns òrgans directius de la Fira, que en certs moments han superat els límits de la cordialitat i el protocol institucional”. Critica la “falta de respecte de la Fira cap a Apricma per no haver tingut en compte l’opinió del sector més representatiu de Sant Miquel. En cap moment no se’ns ha fet partícips, ni tan sols de forma telefònica”. Abella va recordar les seues “reiterades peticions” per formar part dels òrgans directius de Sant Miquel. Malgrat les crítiques, Apricma van voler manifestar “la nostra voluntat de resoldre les qüestions plantejades sempre que la Fira estigui oberta al diàleg”.

Per la seua part, el director de la Fira, Oriol Oró, es va mostrar sorprès. “Apricma és una patronal i nosaltres hem parlat amb les empreses que tenien reservat el seu lloc a la Fira per replantejar el format”, va indicar, i va subratllar que “Apricma no és l’interlocutor, sinó les empreses que exposen”. Per això, va reconèixer que estava “molt sorprès pel comunicat”.

Els firaires demanen una gestió conjunta amb la Paeria

L’associació de firaires de Lleida es va reunir ahir amb l’ajuntament per aconseguir que Lleida pugui tenir firetes a les Festes de Tardor. Val a recordar que la Paeria va treure a licitació les parcel·les de la finca de l’antiga Hípica perquè els firaires s’hi instal·lessin durant les festes amb un preu de 50 euros per metro lineal de parcel·la. El consistori assumia el servei de logística i seguretat. No obstant, només hi va haver dos ofertes. La Paeria va anunciar que no hi hauria firetes, però ahir va reiterar que acceptarà propostes que arribin fora de termini (va acabar el dia 4).

Per la seua part, el president de l’associació de firaires, Hugo García, va dir que “la nostra voluntat és venir a Lleida com fem des de fa dècades, però demanem al govern que se’ns tingui en compte per a l’organització i gestió de l’espai”. García va recordar que “l’any passat ens vam gastar uns 35.000 euros en logística i seguretat i ara la Paeria vol gestionar ella sola el que vam invertir i això no ens sembla bé, advoquem per una coordinació i així l’hi hem transmès”.

García presentarà avui l’oferta formal per al concurs públic, però va recalcar que “tot dependrà de si accepten que ho organitzem junts”.

tracking