SEGRE

SALUT ADMINISTRACIÓ

Una família no pot tramitar l'herència al constar que la seua mare va nàixer el 2025

L'afectat denunciarà la clínica Vithas per l'error || La dona va morir al març per Covid i la seua família no pot fer gestions en notaries i Seguretat Social

Imatge de la façana de l’hospital Vithas.

Imatge de la façana de l’hospital Vithas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família d’una dona de 62 anys de Balaguer que va morir a finals del mes de març a l’hospital Vithas Lleida (l’antiga clínica Montserrat) per coronavirus denuncia que el centre es va equivocar en el certificat mèdic de defunció al posar-hi que la lleidatana va nàixer el 28 de setembre de l’any 2025 en lloc del 23 de desembre del 1957. L’error ha provocat, segons afirma el fill de la dona, que encara no hagin pogut dur a terme tràmits com l’acceptació de l’herència davant de notari o la sol·licitud de la pensió de viudetat per al seu pare, entre d’altres. “En qualsevol tràmit, quan miren la data de naixement de la meua mare amb l’actual certificat i veuen que va nàixer el 2025 ens diuen que no poden seguir endavant perquè no és correcte”. L’home va explicar que “ens hem posat en contacte reiteradament amb Vithas i només ens han demanat disculpes però en tots aquests mesos no han fet res per reparar-ho”.

Per la seua part, Vithas va explicar que “confirmem que, per un involuntari error humà, el certificat de defunció de la pacient emès per l’hospital va consignar malament la seua data de naixement”. El centre “lamenta els fets i ja va presentar les seues disculpes als familiars. Afortunadament, l’esmentat error ja va ser reparat el 18 de juny passat pel Registre Civil de Balaguer, a petició de la família, segons l’Acta de Rectificació que ens va traslladar un fill de la difunta per al nostre coneixement”. D’aquesta forma, Vithas entén que “l’hospital ja no pot fer res al respecte d’un error que ja està resolt, més que reiterar les nostres disculpes”. En canvi, el denunciant va explicar que “no està resolt. He hagut d’anar a l’ajuntament de la localitat on va nàixer la meua mare a demanar la seua partida de naixement, que la firmés el jutge de pau i anar al jutjat de Balaguer per tramitar un nou certificat. Han enviat la documentació a Madrid i, fins que no la confirmin, no podem fer res”. Finalment, l’afectat va reiterar que “no són conscients del dany i els perjudicis que ens estan provocant”. La família té previst querellar-se contra el centre.

tracking