SEGRE

HOSPITALS CÀRRECS

L'hospital Santa Maria de Lleida ja té nou director després de 9 mesos

Guifré Palau era director de serveis a l'hospital Sant Joan de Déu de Lleida || Crítiques de sindicats perquè no és sanitari

Guifré Palau.

Guifré Palau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Santa Maria, que gestiona Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), ja té assignat un nou director de centre arran de la marxa de Jaume Capdevila fa nou mesos i després que GSS descartés tots els aspirants que es van presentar a la plaça al·legant que no complien els requisits. Es tracta de Guifré Palau, que fins ara era el responsable de la direcció de gestió i serveis de suport de l’hospital Sant Joan de Déu de Lleida.

Segons van explicar ahir fonts del Comitè d’Empresa del Santa Maria, el gerent de l’Institut Català de la Salut a Lleida (ICS) i GSS, Ramon Sentís, els va comunicar el nomenament de Palau, que està previst que s’incorpori a l’octubre. “És enginyer i és curiós perquè, quan van fer un concurs per ocupar la plaça, un dels requisits era tenir nocions del món sanitari i GSS va descartar tots els aspirants perquè no els complien”, van assenyalar i van afirmar que tot aquest procés els ha “decebut”.

Van explicar que encara no el coneixen en persona, però que “almenys té coneixements en psiquiatria, al venir de Sant Joan de Déu”. Van subratllar que volen conèixer quins són les seues directrius i com congeniarà amb la també nova directora mèdica de l’hospital Arnau de Vilanova, Ana Vena. Van recordar que un dels projectes pendents que té ara el Santa Maria és ampliar l’edifici d’hospitalització de Psiquiatria.

Després de la marxa de Capdevila del Santa Maria com a gerent de l’orde de Sant Joan de Déu, GSS va iniciar un procés de selecció al qual es van presentar set aspirants. Tanmateix, els va excloure al·legant que no havien presentat tota la documentació requerida. Després del termini d’al·legacions, GSS en va readmetre tres en el procés, però finalment va deixar deserta la plaça al maig a l’entendre que cap no complia tots els requisits exigits. Llavors, GSS va descartar tornar a convocar la plaça i va decidir proposar un candidat al consell d’administració.

tracking