SEGRE

Desarticulen un grup de transport internacional de marihuana camuflada entre fruita

La investigació es va iniciar quan la policia francesa va interceptar un camió d’una empresa de Lleida que portava 137,45 quilograms de 'maria' oculta entre la mercaderia

La comissaria dels Mossos a Lleida.

La comissaria dels Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents dels Mossos d’Esquadra juntament amb la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil van detenir el passat 1 de setembre set homes d’entre 25 i 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, Mataró, Castelldefels i Cubelles (Barcelona) per presumptament dedicar-se al transport internacional de marihuana.

En un comunicat aquest dijous, la policia catalana ha detallat que la investigació es remunta a octubre del 2019, quan es va conèixer que la policia francesa havia interceptat un camió d’una empresa de transports de Lleida que portava 137,45 quilograms de marihuana oculta entre la mercaderia.

Segons els Mossos, "tot apuntava que ni el conductor ni l’empresa no tenien relació amb la droga intervinguda", pel que es va obrir una investigació i es va muntar un equip de treball conjunt amb la Guàrdia Civil per aclarir qui era darrere d’aquesta tramesa.

En una primera fase de la investigació es va constatar l’existència d’un grup criminal format per set homes que es dedicava a crear empreses de distribució de fruita per realitzar trameses de marihuana.

Aquest grup, tot i no dedicar-se al cultiu directe de la droga, oferia les seues empreses per fer trameses internacionals de droga: ocultava la marihuana entre una partida de fruita i contractava una empresa de transport terrestre per fer la tramesa a una ciutat europea, amb l’objectiu de dificultar la seua localització.

La investigació continua oberta per esbrinar si els detinguts havien organitzat altres trameses de droga així com per identificar els responsables del cultiu.

Els set detinguts van passar el 3 de setembre a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers (Barcelona), el qual va decretar presó per a quatre d’ells i llibertat amb càrrecs per als altres tres.

tracking