SEGRE

El Comú de Lleida denuncia "inoperància" i "falta de diligència" per transformar el model de mobilitat de la ciutat

Exigeix a JuntsxCat tots els canvis en mobilitat sostenible i segura que contempla el pacte de govern a la Paeria || Postius rebutja entrar en "discrepàncies públiques" i Pueyo defensa en el treball en equip al govern municipal

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida ha demanat aquest dijous a JuntsxCat i a la Regidoria de Mobilitat que ostenta a la Paeria el compliment dels acords de govern per una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat i que estableixi la prioritat per als vianants. En un comunicat, el Comú indica que "és necessari aplicar les polítiques acordades per millorar la qualitat de l’aire, reduir el soroll i recuperar espais de la ciutat per altres usos. Són millores en la qualitat de vida de la gent que cal aplicar des de la transversalitat necessària, incorporant en tot aquest ampli treball la regidoria de Transició Ecològica (encapçalada pel regidor del Comú Sergi Talamonte)".

L'agrupació d'electors diu que ha fet arribar al govern municipal dos propostes de mobilitat, "i gairebé totes les mesures suggerides han estat ignorades pel regidor de mobilitat, Joan Ramon Castro (JxCat). Denunciem, doncs, la inoperància i la falta de diligència per transformar el model de mobilitat de Lleida seguint les premisses acordades pel govern de la Paeria", afirma..

A finals de gener de 2020 el Comú de Lleida va compartir amb l’equip de govern la 'Proposta pla de mobilitat sostenible 2020-2023' amb un conjunt d’actuacions urgents per donar compliment al Pacte d’Entesa, que parla de "disminuir el nivell de contaminació atmosfèrica en els grans nuclis urbans". El document es completava amb dades de contaminació acústica, atmosfèrica i d’emissions de CO2 que constaten una situació on es fa evident, segons el Comú, la necessitat d’actuar amb urgència, fins i tot més enllà dels compromisos contrets en el Pacte d’Entesa, expliquen des de la formació.

El grup afegeix que posteriorment, i ja en plena pandèmia, va compartir el passat 1 de maig amb els socis de govern a la Paeria una proposta de mesures provisionals per adaptar l’espai públic a la nova mobilitat derivada de la Covid-19. Un conjunt de mesures per garantir una mobilitat segura tant en el transport públic com en l’individual i que afavoreixi hàbits més saludables i un entorn menys contaminat.

Així, el Comú critica que la Regidoria de Mobilitat que ostenta JuntsxCat "no ha implementat cap de les mesures prioritàries proposades, ni tan sols les que eren del tot assumibles pressupostàriament, com per exemple la modificació dels temps semafòrics".

Postius i Pueyo reaccionen al comunicat del Comú

Aquest migdia, en declaracions als mitjans, el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius (JuntsxCat), ha rebutjat "entrar en discrepàncies públiques" i ha apostat per resoldre-les de forma interna en l'equip de govern municipal. En aquest sentit, ha assegurat que els diferents grups i regidories estan treballant de forma "transversal i unida".

Per la seua part, l'alcalde, Miquel Pueyo (ERC), ha compartit "plenament" la necessitat de promoure una mobilitat sostenible i ha assegurat que no els fan por les discrepàncies d'opinió. "Malgrat el somni que algú pugui tenir, a l'equip de govern estem molt units", ha afegit el paer en cap.

tracking