SEGRE

Confinat un segon grup escolar a Lleida per positius de covid-19

Una classe del col·legi Mater Salvatoris s'afegeix a la del Joan Oró

© Segueixen les PCR a Lleida ciutat

© Segueixen les PCR a Lleida ciutatMAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida té un segon grup escolar confinat per positius de covid-19, segons les dades facilitades aquest divendres pel departament d'Educació. Es tracta d'un grup 'bombolla' del col·legi concertat Mater Salvatoris, que s'afegeix al grup confinat a l'institut Joan Oró.

En el conjunt de Catalunya, el nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid és de 111, quan aquest dijous eren 68. Hi ha un total de 85 centres afectats, 35 més que ahir. Actualment, el 98,4% de centres tenen la totalitat dels grups en funcionament.

Del total de centres afectats, 17 es troben emmarcats als serveis territorials de la Catalunya Central, 14 al Consorci d'Educació de Barcelona, 14 més a Girona, 11 a Tarragona, una desena al Maresme-Vallès Oriental, vuit al Vallès Occidental, vuit més als serveis territorials de Barcelona Comarques, dos a Lleida, dos al Baix Llobregat i un als de les Terres de l'Ebre.

A mitjans de setmana, tal i com va avançar SEGRE, es va conèixer que una vintena d’alumnes i tres professors de l’institut Joan Oró de Lleida estan en quarantena preventiva. La directora del centre, Imma Romero, va detallar que després de conèixer que un estudiant havia donat positiu en un test es va procedir a aplicar els protocols sanitaris i a aïllar la seua classe així com els docents amb qui va estar en contacte durant el primer dia del curs. “Es va fer la prova abans que comencés el curs i va acudir a classe sense saber el resultat, de manera que quan dimarts ens va comunicar que havia donat positiu vam haver de posar en marxa tot el protocol.” La directora no va dubtar a qualificar d’“irresponsable” que anés al centre quan estava pendent de saber els resultats de la prova

tracking