SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Dos anys de presó per defraudar més de 600.000 €

Per a dos acusats que van crear una empresa fictícia i van simular contractes || L'Audiència els imposa una multa de 341.080 €

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir a dos anys de presó dos homes per defraudar a l’Estat més de 600.000 euros a través d’una empresa fictícia de manteniment i construcció a Lleida. Els acusats, un veí d’Aitona i altre d’un municipi de Gran Canària, van reconèixer els fets i van acceptar sengles condemnes de dos anys de presó (un any per un delicte de simulació de contractes de treball, tres mesos per impagament de quotes i nou mesos per falsedat documental) i el pagament de dos multes de 340.000 i 1.080 euros. La Fiscalia i la defensa van arribar a un acord abans de la celebració de la vista oral. El Ministeri Públic demanava inicialment que se’ls imposés una condemna de set anys de presó, una multa de 703.600 euros i una indemnització a la Seguretat Social amb el mateix import que suposadament va ser defraudat, més els interessos. No obstant, la Fiscalia ha acceptat aplicar l’atenuant de reparació del dany i rebaixar la pena inicial a l’haver tornat els dos empresaris part dels diners defraudats.

Entre els anys 2014 i 2016, els acusats mai van ingressar a la Seguretat Social les quotes d’afiliació referents a 342 treballadors de l’empresa, la qual cosa representa que van defraudar a l’Estat un total de 607.874 euros.

Els empresaris van simular els contractes de 37 treballadors per cobrar la prestació de l’atur

Així mateix, els acusats reconeixement que en el mateix període de temps van simular la contractació de 37 persones, que van donar d’alta a la Seguretat Social perquè poguessin sol·licitar cobrar la prestació d’atur. D’aquests, quinze van arribar a percebre el subsidi per un import total de 50.000 euros.

D’altra banda, es dóna la circumstància que, el novembre de l’any passat, l’Audiència de Lleida va dictar una ordre de recerca, detenció i ingrés a la presó després que un dels dos acusats no comparegués en el judici que inicialment estava previst per al 20 de novembre del 2019, encara que finalment es va haver de suspendre i l’Audiència va haver de fixar-lo novament.

tracking