SEGRE

PAERIA POLÈMICA

El Comú carrega contra els seus socis de govern de JxCat per la política de mobilitat

Denuncia la “inoperància” i “despropòsits” d'aquesta regidoria, a la qual acusa d'ignorar les seues propostes || Postius no entra en desqualificacions però retreu als comuns fer públiques les crítiques

587533_1.jpg

587533_1.jpgAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida va carregar ahir per tercera vegada en set mesos contra un dels seus socis de govern (ERC i JxCat), en aquest cas JxCat, per “ignorar” les seues propostes en matèria de mobilitat. Així ho va assegurar la formació en un comunicat en el qual critica la “inoperància i falta de diligència” de la regidoria de Mobilitat, de la qual és responsable Joan Ramon Castro. Per la seua part, el líder de JxCat i primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va retreure als seus socis que fessin les crítiques de forma pública i va afegir que “quan hi ha discrepàncies les soluciono de forma interna”.

El comunicat del Comú detalla que “no podem quedar-nos impassibles davant del menyspreu cap a la regidoria de Transició Ecològica i del regidor de model de ciutat” [que és el líder del Comú, Sergi Talamonte].

El grup minoritari del tripartit creu que JxCat menysprea l’àrea que dirigeix Talamonte

Assegura que “en el que portem de mandat hem fet arribar al govern dos propostes de mobilitat, i gairebé totes les mesures suggerides han estat ignorades per l’edil de Mobilitat”. La primera d’aquestes propostes es va presentar al gener amb un pla de mobilitat, mentre que la segona es va plantejar al maig, en ple confinament. El Comú recorda que aquests canvis en la mobilitat estan contemplats en els acords de govern i que “és necessari aplicar aquestes polítiques”. Per això, la formació considera que no s’ha pres “cap de les mesures proposades, ni tan sols les que eren assumibles pressupostàriament”, com per exemple la modificació dels temps semafòrics o la senyalització i la campanya d’informació sobre la zona 30. “S’ha fet molt poc i, en ocasions, de forma molt millorable”, indica. El Comú acaba manifestant que “hem arribat al final d’aquest episodi de despropòsits en matèria de gestió d’un model de mobilitat” i va demanar als seus socis de govern “passar del debat a l’acció”.

Arran d’aquestes declaracions, el primer tinent d’alcalde i líder de JxCat a la Paeria, Toni Postius, va dir que “quan hi ha discrepàncies procuro solucionar-les de forma interna” i que “no és la primera vegada que el Comú fa aquest tipus de comunicats, però no entraré en discrepàncies públiques perquè no és la nostra manera de ser”.

Per la seua part, l’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), va assenyalar que “malgrat el somni d’alguns, el govern està molt unit”, i va atribuir aquestes discrepàncies al fet que “en els governs de coalició tot és més transparent, fins i tot les diferències d’opinió”.

Tercer atac en set mesos als altres dos membres del tripartit El comunicat d’ahir del Comú contra JxCat i la regidoria de Mobilitat és el tercer xoc que ha tingut la formació amb els seus socis de govern en tot just set mesos. La primera discrepància pública entre els tres partits que conformen el govern municipal va sorgir al febrer, després que el consistori anul·lés el concurs de la zona blava arran d’una resolució del Tribunal de Contractes Públics. Tant ERC com JxCat van advocar per tornar a licitar el servei, mentre que el Comú proposa municipalitzar-lo. La segona crítica pública del Comú als seus socis va ser al juliol, després que el Govern confinés de nou Lleida ciutat per l’augment de casos de coronavirus. En aquell moment els comuns van reclamar a l’alcalde, Miquel Pueyo, “un major lideratge de l’ajuntament en la gestió d’aquesta crisi”. Respecte a aquestes queixes, Postius va dir ahir irònic que “primer li va tocar a l’alcalde i ara a nosaltres”.

tracking