SEGRE

DENÚNCIA EDUCACIÓ

Fiscalia demana accelerar la declaració del professor del Màrius Torres denunciat per abusos

El Jutjat d'Instrucció 2 encara ha de citar el docent i la denunciant, una exalumna de 17 anys || Fan pintades a l'institut perquè l'investigat no ha estat apartat

Vista de les pintades que van aparèixer ahir a la façana de l’institut Màrius Torres.

Vista de les pintades que van aparèixer ahir a la façana de l’institut Màrius Torres.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida ha demanat al jutjat que ha rebut la denúncia d’una exalumna de l’institut Màrius Torres per presumptes abusos sexuals contra un professor que acceleri les declaracions de les dos parts, segons ha pogut saber aquest diari. La causa està en mans del Jutjat d’Instrucció 2 de Lleida i les mateixes fonts van assenyalar que estan pendents que el jutge citi a declarar el professor i la denunciant, de 17 anys, i que s’ha sol·licitat que aquestes es facin com més aviat millor. Per la seua part, el delegat d’Educació a Lleida, Carles Vega, va assenyalar a aquest diari que el professor continua fent classes a l’institut i que no prendran cap mesura fins que no hi hagi una resolució judicial. Segons Vega, han de vetllar per la presumpció d’innocència i no vulnerar cap dret del professor denunciat. Així mateix, com ja va dir la setmana passada després d’avançar SEGRE la denúncia de l’exalumna, Vega va insistir que, segons la denúncia, presumptament es van cometre els abusos fora del centre i en horari no lectiu. A més, no hi ha relació lectiva al tractar-se d’una exalumna. En aquest sentit, Vega va assenyalar que entén que la família de la menor “està patint per aquest assumpte, igual que el quadre docent del centre, per la qual cosa hem de trobar un punt intermedi i aplicar, com hem fet, els protocols sobre això”.

Així mateix, Vega va reiterar que no apartaran el professor fins que no hi hagi una resolució judicial o de Fiscalia. S’investiga si el professor va fer tocaments a la jove després de convidar-la a casa seua per donar-li uns llibres.

Així mateix, membres d’Arran Lleida van penjar ahir un vídeo a les xarxes socials en el qual s’aprecia com fan pintades a la façana de l’institut Màrius Torres en les quals acusen el centre i Educació d’“encobridors” i de no prendre cap “represàlia” contra el docent denunciat. En les pintades es podia llegir frases com “Cap agressió sense resposta”.

Sobre això, Vega, malgrat els desperfectes en un equipament públic, va dir respectar la llibertat d’expressió.

tracking