SEGRE

ECONOMIA IMPOSTOS

La Paeria preveu un 1,05% de pujada general en les taxes l'any que ve

És la mitjana de l'IPC de Lleida amb el de Catalunya i es tramitarà al pròxim ple || Aquest exercici les va apujar un 1,4%, tot i que en diversos gravàmens va ser més

Un dels últims plens presencials. El vinent combinarà el format presencial i el telemàtic.

Un dels últims plens presencials. El vinent combinarà el format presencial i el telemàtic.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern tripartit de la Paeria preveu revisar les taxes i impostos municipals per al proper any aplicant una pujada generalitzada de l’1,05%, segons va exposar ahir en la reunió de la comissió municipal d’Economia. La portaveu, Jordina Freixanet, va confirmar aquesta proposta i va assenyalar que aquest percentatge és la mitjana de l’IPC de Lleida i de Catalunya l’últim any.

Aquest exercici, la Paeria va augmentar de forma general els seus impostos un 1,4%, després de 7 anys congelats, malgrat que el nou govern havia anunciat que no preveia apujar-los. Algunes taxes van registrar increments superiors, com la zona blava, que es va encarir més del 10%, o l’Impost sobre Construccions, que ho va fer un 8,3%. A més, va aplicar un recàrrec del 25% sobre l’IBI en més de mig miler d’immobles no residencials de més valor cadastral.

El PSC diu que socis del tripartit negocien pel seu compte i vol una comissió, i el PP rebutja la pujada

El govern té previst iniciar dilluns vinent la negociació amb els tres grups de l’oposició, encara que al llarg d’aquesta setmana ja ha mantingut trobades preliminars amb ells. A part de les taxes, la negociació abordarà tarifes que no estan englobades en les ordenances fiscals.

Sobre aquest punt, el líder del del PSC, Fèlix Larrosa, va manifestar que el seu grup està disposat a negociar. “No tenim cap inconvenient a parlar, sempre entenent que la negociació comporta acceptar propostes de les dos parts”, va destacar. També va precisar que els contactes mantinguts aquesta setmana no han estat estrictament amb el govern, sinó amb grups diferents del tripartit, concretament responsables de l’àrea econòmica que dirigeix ERC i membres del Comú. “Han vingut per separat per explicar-nos propostes de caràcter fiscal”, va apuntar.

Per això, va indicar que és necessari que el govern designi una comissió negociadora i que el PSC farà el mateix. Per la seua part, Ángeles Ribes, portaveu de Ciutadans, va dir que “fins ara només ens n’han donat una pinzellada, però sense documentació”, per la qual cosa va eludir fer qualsevol valoració fins a tenir-ne.

En canvi, el portaveu del PP, Xavi Palau, va deixar clar que no recolzaran una pujada. “Amb la informació que tenim, ens hi oposem perquè l’únic que farà és ofegar encara més les famílies i comerciants afectats per la crisi de la Covid”, va manifestar.

Les ordenances fiscals es tramitaran en el pròxim ple, que s’ha retardat a la primera setmana d’octubre.

tracking